Alkol yasağına yürütmeyi durdurma kararı geldi

4 Haziran 2013 18:35

Vali Memduh Oğuz'un imzasıyla yayınlanan Alkol Genelgesinde açılan dava sonuçlandı. Mahkeme Yürütmeyi Durdurma kararı aldı.

Isparta İdare Mahkemesi il sınırları içerisinde açık alanlarda içki içilmesini yasaklayan 07 Mart 2013 tarihli Valilik genelgesini iptal etti. Vali Memduh Oğuz’un tarafından 07 Mart 2013 tarihinde yayınlanan ve “İl Sınırları İçinde Açıkta Alkol Almanın Engellenmesine Dair' kararda, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amacına yönelik olarak bu kararın alındığı bildirilmişti. Bu genelgenin durdurulması için Isparta Baro Avukatlarından Mustafa Ecevit Eryılmaz Avukatı Mehmet Yalçın aracılığıyla Isparta İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

İPTAL OLDU

Isparta İdare Mahkemesi de verdiği kararda genelgeyi iptal etti. Mahkemenin kararında, “Uyuşmazlık konusu olayda, davalı idarenin açıkta alkol tüketilmesi sonucunda kamusal düzeni ve güvenliği, toplumun sükûn ve huzurunu bozan durumların meydana geldiği tespit edilmesi halinde huzur ve güvenliği sağlanması, suç işlemesinin önlenmesi, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirleri alma hususunda yetkili bulunduğu açık ise de, açıkta alkol tüketilmesinin, belirli bir yerde kamusal düzeni ve güvenliği bozan durumlara yol açtığına ilişkin tespitlere dayanmaksızın ve belirli bir yer ya da bölge ile sınırlı kalmaksızın tüm il sınırları içerisinde yasaklanmasının ölçülülük ilkesine aykırı olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır. Dava konusu işlemle getirilen düzenlemenin, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik hükümler içerdiği sonucuna varılmakla, telafisi güç ve imkânsız zararlara sebep olabilecek nitelikte bulunmuştur. Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi” dendi.

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...