“Halkını karşı karşıya getirme planı yapan bir başbakanı istemiyoruz”

4 Haziran 2013 18:27

CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Kamir, Hatay’da hayatını kaybeden CHP Hatay Gençlik kolları üyesi Abdullah Cömert ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Kamir’in mesajı şöyle: “Faşizmi iliklerimize kadar hissettiğimiz bu günlerde  çok üzücü olaylar yaşadık. Polis aldığı emirle bir araya toplanan halkı dağıtmak istiyor. Yukarıdan emir geliyor. “biber gazı sıkın , sis atın, joblayın” bunların hepsi gelen emirler. Polisler de devletin çalışanı olarak emir demiri keser mantığıyla jobluyor , dağıtıyor. Buraya kadar her şey hiyerarşi meselesi. Ama bundan sonrası çok vahimdir. Apartmanın köşesinde sıkıştırdığı gence gaz bombasını nişan almak hangi emrin gereğidir. Eğer bu emir gereği olarak yapılıyorsa o emri veren derhal istifa etmelidir. Ama bu polisin kendi insiyatifi ise o polisi kendi vicdanı ile baş başa bırakıyoruz.

Bir başbakan düşünün ki; dışarı çıkmaya heveslenen %50 var diyor. Yani istediği oldu aslında.

Dış güçlerin Suriye ve Türkiye üstünde oynanan oyunlarının bir kısmı tutmuş gibi. Halkını karşı karşıya getirme planı yapan bir başbakanı istemiyoruz. İstifa etmesini istiyoruz. İstifa etmesi hem ülkemiz için hem de kendisi için en hayırlısı olacaktır.

Bu faşizm devam ettikçe, sonun başında olan Başbakan ve AKP hükümeti  sona geldiğini göreceklerdir . Polise insafsızca öldür vurun kırın emri verenlerin şimdi içi rahattır sanırım. Artık bir gencimiz hayatta değil. CHP Hatay Gençlik kolları üyemiz Abdullah Cömert, başına aldığı darbeler  sonucu hayatını kaybetti. Şimdi 500 bin kişiyi Kazlıçeşme’ye yığarız diyen Sayın Başbakan, acaba mutlu musun? Düşünmeden edemiyoruz. Acaba olaylarla birlikte sokağa çıkan eline sopaları alan AKP gençlik kolları üyeleri mi bu ölümün sorumlusudur? Yoksa polis müdahalesi midir? Polis yeleği giydirilerek sokaklara salınan ellerinde odun sopalar bulunan kişiler bu ölümün sebebi ise emniyet müdürlüğü ve hükümet nasıl bir açıklama yapacaklar. İstifalarını hemen verecekler mi?

Faşizmi iliklerimize kadar hissettiren Sayın Başbakan, Abdullah Cömert’in ailesine ne diyeceksin. Hatay halkına nasıl açıklama yapacaksın. Bu mudur polisin orantılı güç kullanımı? Kendi iktidarını korumak adına gözü dönmüşçesine insanları öldürmek ne zamandan beri demokrasinin adı altına girdi? İnsanları öldürüp yıldırmak mıdır Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yakışan?

Bunlar olsa olsa hükümetin demokrasi anlayışıdır. Daha doğrusu anlayamadıkları demokrasi anlayışıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başbakanı iken üçüncü köprü yapımı için “doğayı katletmektir, cinayettir” diyen sayın Başbakan bugün cinayete ortak olmak adına her türlü yolu deniyor. AVM için tepki alan Başbakan, insanların dini duygularını sömürmek adına taksime cami yapacağım diyerek kendisine destekçi toplamaya çalışıyor. Bu kadar olayın içinde dini sömürmeyi unutmayan Başbakan, çabalarınız sonuç vermeyecektir. Dini kullanmaktan vazgeçin artık. Muhafazakar vatandaşlarımızın temiz duygularıyla oynamayın lütfen.

 Diktatörlüğü korumak adına insanların ölümüne sebep olan bir hükümetin yapması gereken tek yol vardır. Derhal istifa etmektir.

Abdullah Cömert kardeşimize Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına , CHP ailesine ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Kardeşimiz hiç merak etmesin ki bunun hesabı, sebep olanlara tek tek sorulacaktır. Bu olaylarda yaralanan, hayatını kaybeden herkes adına bunun hesabını resmi yollarla tek tek soracağız. 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...