Kral çıplak!

4 Haziran 2013 18:19

Demokrat Parti İl Teşkilat Başkanı Savaşhan Karakurt, DP Isparta teşkilatının parti yöneticilerine haber vermeden alel acele kongre kararı alması ve Genel Başkan Gültekin Uysal’ın politikalarından tüm partilerinin rahatsız olduğunu ileri sürdü. Bu anlamda tavana serzenişte bulunan Karakurt, “Kral çıplak” dedi.

Demokrat Parti İl Teşkilat Başkanı Savaşhan Karakurt, partisinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Uzun süredir DP’nin en kötü günlerini geçirdiğini ancak buna rağmen halen daha dimdik ayakta durduğunu ifade eden Karakurt, hem İl Teşkilatına hem de Genel Merkez’e çağrıda bulundu.

HABERİMİZ YOK KONGRE YAPIYORUZ!

İlk olarak partinin Isparta teşkilatının kimsenin haberi olmadan alel acele kongre kararı aldığını bunun altında yatan sebepleri açıklayan Karakurt, “Isparta DP, 8 haziran’da kongre yapacak. Ancak maalesef bu kongreden parti yöneticilerinin haberi yok. Bunda amaç nedir? Bunda amaç büyük kongre delegasyonunu değiştirmek ve mevcut Genel Başkan Gültekin Uysal’ı tekrar genel başkan seçmek. Çünkü oylamayı kendi adamlarından oluşturmak istiyorlar. Çok acı bir durum” dedi.

ANNEMİZ MEZARINDA RAHAT UYUMALI

Öte yandan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in cenaze töreninde tüm Türkiye’nin bütünleştiğini ve burada kendilerine gösterilen teveccühten etkilendiklerini ifade eden Karakurt, “Annemiz vefat etti. O gün tüm Türkiye annemiz için bütün oldu, birlik oldu. Herkes can siparane davrandı.

DP’NİN KALESİ ISPARTA SINIFTA KALDI!

Ben Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ı 1 gün önceden Isparta’ya gelmesini ve organizasyonun ev sahibi olarak Isparta’yı ayarlamasını beklerdim. Bence DP’nin kalesi bu cenaze töreninde sınıfta kaldı. Bize Isparta Belediyesi sahip çıktı Isparta DP İl örgütü sahip çıkmadı! Hatta Belediyeye teşekkür dahi edilmedi.

TAVANDAN DOĞACAK BİR IŞIK HERKESİ YENİDEN TOPLAR

Burada ortaya çıkan görüntü tabanda güç yığınını eksilmemiş olduğu. Taban az da olsa, AKP, MHP ve CHP’ye kaymış olsa da tavandan doğacak büyük bir ışık herkesi geri toplamaya yetecek. Ama Sayın genel Başkanımızın daha toy olduğunu görüyoruz.

PARTİ GENEL BAŞKANINI HERKES TANIMALI!

Ancak cenaze törenine katılan ve daha önce de Genel Başkanlığa soyunan Prof. Dr. Vecdet Özbey öyle değildi. Tüm siyasi parti liderleriyle sohbet etti. Hatta eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile cami avlusunda 2 dakikada olsa görüşme fırsatı buldu. Bence bir genel başkanı herkes tanımalı. Burada bir il başkanı ya da teşkilat başkanından söz etmiyoruz. Sayın Özbey, sağa sola kucak açan bir insan” şeklinde konuştu.

TAVANDA KIPIRTI OLMAYINCA TABAN BUNDAN SIKINTI DUYUYOR

Diğer taraftan partideki gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Karakurt, şunları söyledi: “Demokrat Partimiz bu ülkenin kurucu partilerinden biridir. Ama maalesef ki son dönemde başarısızlıklarımız vardır. Bu başarısız ve en sönük yılı ise, şu an ki genel başkanladır! Tavanda büyük bir kıpırtı olmayınca, maalesef ki taban bundan çok sıkıntı duyuyor. Siz emeğinizle, alın terinizle, arkadaşlarınız dostlarınız, size değer veren tüm yakınlarınızla, partidaşlarınızla bir seçim alıyorsunuz, sonra genel merkez diyor ki bu neferlere, sizi görevden aldık, falancayı atıyoruz... Falancanın yanında ekip yok... Falanca organizasyon nedir bilmiyor.... İş yapma becerisi yok, bir yetkinliği yok. Bizim neferlerimiz ne yapıyor, partimizde görülmemiş bir şekilde, mahkemelere koşturuyor ve haklarını geri alıyorlar.

ALEL ACELE NEYİN KONGRESİNİ YAPIYORSUNUZ?

Partimize bir genel başkan adayı çıkıyor, mertçe, dürüstçe, ona bile tahammül edemiyorlar. En üst makam olan, partimizin Genel İdare Kurulu, bir seyri alem içinde, gerçekten çok yazık.

Atanmış olan kişi, alel acele, kongre yapma peşinde, kimseyi tanımıyor, bilmiyor, hatırlamıyor, hayalet bir yolcu şoförü, biz de arkasında yolcular. Yok, böyle bir şey.

Madem bu işi yapamıyorsunuz, madem bu işi bilmiyorsunuz. İş bilenin kılıç kuşananın. Bu partinin ve canım ülkemizin önünü tıkamaya hakkınız var mı? Ülkemizin gündemini takip etmiyor, zar zor takip edilse bir organizasyon yapılamıyor, gündemler hakkında tek bir söylem söylenemiyor. Birazcık ülkemiz sevgisi, Allah korkusu varsa partimizi bir an önce, delege oyunlarına girmeden, senaryolar ve oyuncular bulmadan partimizi kongreye götürün ve partimizin önünü açın.

ÇATI GÖÇERSE HEPİMİZ ALTINDA KALIRIZ!

Demokrat Parti, bütün illerimizde bir kale gibidir. Bizim taban sorunumuz yok. Bizim delege korkumuz da yok. Yazılan delegasyonda bizim partimizin özündendir. Bizlerin ki hiç kimseye düşmanlığımız yok herkes bu çatının altında ve çatı göçerse, hep beraber altında kalacağız. Elinizi vicdanınıza koyun. Gereğini lütfen yapın.

KRAL ÇIPLAK

Bizler bu partinin gençleriyiz, genç yöneticileriyiz. Partimizde eskiden beri gelen bir örf ve adetlerimiz var. Devir birlik olma devri. Devir ortak projeler üretme devri.

Sen , ben devri yok.. Artık üst düzey elini vicdanına koymalı ve partimizi ivedilikle genel kurula taşımalı. Ben bu partinin genç yöneticisi olarak, tavana serzenişte bulunuyorum. Kral çıplak.”

 

 

Bu haber 800 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...