STK’lar Gül Vadisi Projesine destek için Belediye Meclisine geldi

4 Haziran 2013 18:16

BAKA'nın SDÜ işbirliğinde yapacağı Gül Vadisi Projesi'nin imar planına işlenmesi talebi Belediye Meclisi'nin bu ayki gündeminde görüşülecek. SDÜ, karar öncesinde meclis üyelerini bilgilendirdi. ITSO, BAKA, Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri projeye destek mesajı vermek için toplantıya katıldı.

Belediye Meclisi'nin 1 kez reddettiği, geçen ayki oturumda da ertelediği Gül Vadisi Projesi'nin SDÜ yerleşkesi içerisinde imar planına işlenmesi talebi bu ay yine görüşülecek. İmar Komisyonu gündemindeki söz konusu maddenin cuma günü kararlaştırılması bekleniyor. SDÜ Yönetimi, BAKA'nın finansal desteği ile yapılacak Gül Vadisi Projesi'nin daha iyi anlaşılması amacıyla dün mecliste bilgilendirme yaptı. SDÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt önderliğinde Gül Araştırma Merkezi'nden hocalar ve ilgililer sunum yapmak için Belediye Meclisi'ne geldiler. Sunum öncesinde meclis üyelerine GÜLAR gül ürünleri hediye edildi.

DESTEK İÇİN GELDİLER

SDÜ'nün Gül Vadisi sunumu yaptığı meclis toplantısına izleyici olarak katılanlar da vardı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu ile İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, projeye destek mesajı vermek amacıyla sunum sırasında mecliste bulundular. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Gül Vadisi Projesi hakkında bilgilenmek amacıyla katıldıklarını bildirdi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Göçer de projeyi desteklediklerinin altını çizdi. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskenter Akkurt ise projenin teknik özellikleri ile ilgili meclisi bilgilendirme gereği hissettiklerini söyledi.

BU PROJEYLE ISPARTA GELİŞECEK

Meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, meclise yaptığı sunumda Gül Vadisi Projesi'nin tanıtımını yaptı. Projenin 8 milyon TL'si BAKA'dan olmak üzere 10.6 milyon TL'lik finansmanla yapılacağını belirten Doç. Dr. Canlı, Isparta için gülün ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. Canlı, Gül Vadisi Projesi'nin gül sektörünü geliştireceğini iddia etti.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...