Konutlarda Güvenlik Karnesi uygulaması başladı

3 Haziran 2013 18:58

İl Emniyet Müdürlüğü'nün vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla başlattığı Suçu Benimle Durdur projesi kapsamında Konutlarda Güvenlik Karnesi uygulamasına başlanıldı. Bu kapsamda Konutlara Güvenlik Karnesi uygulaması ile il merkezinde 43 Mahallede 10 bin haneye ulaşılması hedefleniyor.

İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla Proaktif Polislik olarak tanımlanan suçu oluşmadan önce önlenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında “Suçu Benimle Durdur” Projesini hayata geçirdi. Bu Proje kapsamında “Konutlara Güvenlik Karnesi” uygulamasına başlanılmış olup, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından İl merkezinde vatandaşların ikametlerinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarını önleyebilmek ve bu yüzden oluşabilecek mağduriyetleri giderebilmek için yapılacak “ikamet güvenlik test anketi” ile vatandaşların ikametlerindeki güvenlik açıklarını tespit ederek kendilerini konutlarını daha güvenli hale nasıl getirebilecekleri hususunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

GÜVENLİK TEST KARTLARI HAZIRLANDI

Bu amaçla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yaşanmış veya yaşanması muhtemel kötü olaylardan yola çıkılarak saldırganların ve hırsızların kullandığı yöntemlerde göz önüne alınarak 17 sorudan oluşan güvenlik test kartları hazırlanarak vatandaşların ikametlerine gelen görevliler tarafından tek tek kontrol edilen konutların güvenlik açısından zayıf olan noktaları bu kartlara işaretlenerek ev sahiplerine teslim edilecek. Bu kapsamda Konutlara Güvenlik Karnesi uygulaması ile il merkezinde 43 Mahallede 10 bin haneye ulaşılması hedefleniyor.

 

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...