“Isparta ancak proje üretmekle büyür”

3 Haziran 2013 18:54

Isparta’nın kalkınması için önemli bir rol üstlenen Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), işadamlarına proje getirme çağrısında bulundu. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta’nın ancak üretilecek projelerle büyüyeceğini savundu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, kümelenme çalışması kapsamında Ekonomi Bakanlığı'ndan 1.5 milyon dolar fon alacaklarını duyurdu. Bu fonun sağlık turizminin tanıtımı ve pazarlanmasında kullanılacağını bildiren Engin,  Isparta adına çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Bu tür fonlarla yatırımcının önünü açmaya çalıştıklarını aktaran Engin, “Amacımız; Sürdürülebilir yerel kalkınmada öncü ve etkin, uluslararası tanınırlığa sahip bir Ajans olmaktır. Isparta’nın ve bölgenin sürdürülebilir kalkınması için bütüncül bir yaklaşım ile yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirmek ve uygulamaktır. Biz tüm etkinliklerimizde; Katılımcılık, Yenilikçilik, Tarafsızlık, Şeffaflık, Güvenilirlik, Çözüm ve Odaklılık ilkelerini benimsiyoruz” dedi.

POTANSİYELİMİZİ ORTAYA ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR

Engin, “Bölgesel kalkınma için ekonomik ve sosyal çalışmalar, istihdam, ihracat yatırımlarını artırmak, iş gücü niteliğini geliştirmek, yerli ve yabancı yatırımcılara bölgemize yatırım yapmaları konusunda destek sağlamak, potansiyeli ortaya çıkarmak ve bilimsel olarak değerlerimizi sunmak için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...