Gül Laboratuvarı ile Teknoloji Fakültesi kuruluyor

30 Mayıs 2013 16:15

Isparta’nın en önemli aktörlerinden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile Ticaret Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen bir araya gelerek Isparta’yı ekonomik anlamda sıçratmak için deyim yerindeyse beyin fırtınası gerçekleştirdiler. Yapılan görüşmede Rektör İbicioğlu, Teknoloji Fakültesi kurulması için ITSO Başkanı Başdeğirmen’den destek isterken, Başdeğirmen ise gülcülüğü bir adım daha ileri götürmek için Rektör İbicioğlu’ndan Gül Laboratuvarı talep etti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile Ticaret Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın mevcut değerleriyle kurtuluş reçetesini hazırladı.

YENİ BİR TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ GELİYOR

Rektör İbicioğlu, yeni bir Teknoloji Fakültesi kurulması ve bunun müfredatının da ITSO tarafından hazırlanması gerektiğini belirtti. Böylelikle Ispartalı sanayicilerin istedikleri ara elemandan iş gücüne kadar her alanda faydalanmalarının sağlanması gerektiğine değinen İbicioğlu, bu anlamda ITSO Başkanı Başdeğirmen’den destek istedi. Başdeğirmen en önemli sorunlardan birinin ara elaman olduğunu ve bu konuda hemen çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

YER TAHSİSİNE HAZIRIZ

Öte yandan İbicioğlu, çevre yoluna yakın bir alanda Teknoloji Fakültesi için yer tahsisine hazır olduklarını da belirtti. İbicioğlu, “Teknoloji Fakültesi ya da Meslek Yüksek Okulu olabilir. Ancak Teknoloji Fakültesi günümüzde daha popüler. Böyle bir konuda ITSO ile beraber hareket etmek istiyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE MODEL OLDUK

Diğer taraftan Rektör İbicioğlu, üniversitenin ne zaman bir projesi olsa ITSO’nun destek verdiğini belirterek, “Üniversitenin bilgilerinin tozlu raflarda kalmaktansa, topluma aktarılmasının yararlı olduğunu düşünüyoruz.  Geçen dönem ITSO’yla birlikte Isparta’ya ilişkin yapılan araştırma proje, master ve doktora tezlerine özel ödüller koyduk. Bu anlamda Türkiye’ye rol, model koyduk. Birçok şehrimiz bizim ITSO ile gerçekleştirdiği örnek çalışmayı gerçekleştiremedi. Bize soruyorlar nasıl yaptınız diye. Bizde marifet ITSO yönetiminde. Çünkü onlar üniversite ve bilimsellikle ilgili her çalışmaya destek veriyorlar” ifadelerini kullandı.

GÜL LABORATUVARI KURULACAK

Son olarak Isparta’nın marka değeri olan gülcülüğün yine daha önce bir marka değeri olan halı gibi sonunun hazin bitmemesi için bir laboratuvar kurulması gerektiğini ifade eden ITSO Başkanı Başdeğirmen ise İbicioğlu’ndan destek istedi. Öncelikle gülün süs bitkisi statüsünden sanayi ürünü statüsüne geçirilmesi gerektiğini belirten Başdeğirmen kalitesiz satılan gül ürünleriyle de başlarının dertte olduğunu savundu. Çünkü bu ürünlerin Isparta’da gülcülüğü geriye götüreceğini bildiren Başdeğirmen, “Gülcülüğün sonunun da halı gibi olmasını istemiyoruz” dedi. öte yandan Türkiye’de birçok üründe destek verilirken Isparta’nın en önemli iki lokomotifi elma güle hiçbir desteğin verilmediğini anlatan Başdeğirmen, “Bugün narenciyenin tonuna 200 TL destek veriliyor. Bizim 5 yıl önceki elma üretimimizle şimdiki arasında dağlar kadar fark var. hem kalite hem çeşitlilik farkı var ama destek yok” şeklinde konuştu.

REKTÖR GÖNDERİLEN ÇİÇEKTEN RAHATSIZ OLDU

Bu arada Rektör İbicioğlu, ziyarette konuşmalar başlamadan önce SDÜ tarafından gönderilen çiçeği görünce biraz sinirlendi. İbicioğlu, hemen yakınındaki görevliye talimat vererek “ITSO’ya gönderilen çiçek hemen değiştirilsin. Bizim şanımıza yakışmıyor. Daha güzel bir çiçek hazırlansın” dedi.

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...