Suni salep yetiştirilmesi için araştırma yapılacak

27 Mayıs 2013 15:52

Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Müdürü Dr. Neşet Erkan Başkanlığındaki heyet Isparta’ya gelerek araştırma konularını değerlendirdi. Buna göre Isparta’da Salebin hem tarımsal anlamda hem de doğal ortamında suni yetiştirilip yetiştirilemediği, hem de bozuk alan ve makiliklerin tamamen otlatmaya konu edilmesi araştırılacak.

Isparta’ya araştırılması istenilen konular üzerinde değerlendirme yapmaya gelen Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Müdürü Dr. Neşet Erkan ve beraberindeki heyet hem salep üreticileri hem de hayvan üreticilerini sevindirebilecek bir gelişmede araştırma yapılmasını istedi. 

Özellikle Isparta’nın doğal ortamında yetişen salebin tarımsal alanda yetiştirilmesi ile hayvan üreticilerin en çok sıkıntı çektiği otlatma alanları konusunda değerlendirme yapan Erkan, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bu konular üzerinde araştırma yapmasını istedi. Eğer araştırma olumlu sonuçlanırsa Isparta’da tarımsal alanda salep yetiştirilebilecek ve hayvanlar bozuk alanlar ile makiliklerde otlatılabilecek.

İŞTE ISPARTA’DA ARAŞTIRILMASI İSTENEN ÖNEMLİ KONULARDAN BAZILARI

-Salep, hem tarımsal anlamda hem de doğal ortamında suni olarak yetiştirilebilir mi?

-Bozuk alan ve makiliklerin tamamen otlatmaya konu edilmesi doğru mu?

-Son 15 yılda Isparta’da yapılan özel ağaçlandırma çalışmalarının ortaya konulduğu bir çalışma yapılabilir mi?

Gündeme getirilen konular Araştırma Müdürlüğünün organlarınca değerlendirilecek.

 

Bu haber 1181 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...