“30 kişi alkollü yer açılması için müracaatta bulundu”

25 Mayıs 2013 11:31

Yeşilay Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Hasan Özgüleç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, alkollü yer bölgesi tespiti ve imar çalışmaları dolayısıyla Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederek teşekkür etti.

Bu yılın alkolle mücadele yılı olduğunu söyleyen Yeşilay Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Hasan Özgüleç, Petek Sanayi Sitesi ile Bozanönü arasında kalan bölgenin alkollü yer bölgesi olarak gündeme gelmesi ve bunun Meclis’te görüşülmesinden dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür ederek, “Sizlere şükran duyuyoruz” dedi.

Gençlerin büyüklerine özendiğini ve özentinin de alkole alıştırdığını ifade eden Hasan Özgüleç, alkollü yer bölgesi tespitini ‘güzel bir adım’ olarak nitelendirirken, “Bu hizmetinizde diğer hizmetleriniz kadar güzel olacaktır” şeklinde konuştu. Yeşilay olarak, Başkan Günaydın’ı da ‘fahri başkan’ olarak görmek istediklerini söyleyen Özgüleç, yapılan çalışmalardan dolayı da Başkan Günaydın’a teşekkür etti. 

Bugüne kadar hayatında sigara ve alkol kullanmadığını hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, kırmızı bölge olarak bilinen alkollü yer bölgesinin Meclis gündemine geldiğini dile getirerek, şu anda 30 alkollü yer açılması için müracaatın bulunduğunu ve bu sayının artmasından dolayı üzüntü duyduğunu aktardı. Şu an için çalışmaların devam ettiğini belirten Günaydın, “Alkolün insan sağlığına zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.

Bir önceki alınan meclis kararında dolayı olumsuzluklar yaşandığını dile getiren Başkan Günaydın, kırmızı bölge ilan edilmesinin daha iyi olacağı düşüncesinden hareketle böyle bir çalışmanın yapıldığını anlattı.

Alkollü yer açmak isteyen ve ruhsat talebinde bulunanlara da bir çağrıda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu müracaatta bulunan ve bulunmayı düşünen arkadaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni bir fabrika kurmak istiyoruz ve halk ortaklı olacak. Ben bu fabrikaya bu arkadaşlarımızı ortak olmaya davet ediyorum. Daha hayırlı kazançları bu fabrikadan elde edelim. Öncelikle alkol ruhsatı müracaatında bulunan bu 30 arkadaşımızı kuracağımız yeni fabrikaya ortak olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...