Yalvaç Hürriyet Gazetesi Seyahat Ekinde

25 Mayıs 2013 11:28

Yalvaç , “Bir günde beş bin yılı solumak” başlığı ile Hürriyet gazetesi Seyahat ekinde yer aldı. Ayfer Yavi’nin kaleme aldığı yazı, Yazarın geçtiğimiz ay Sakin Şehir toplantısı için Yalvaç’a geldiğinde ki izlenimleri içeriyor.

Hürriyet gazetesinin eki olan Seyahat, hafta’da bir gün Pazartesileri gazete ile birlikte okuyucuya sunuluyor ve gezginler için önemli bir başvuru kaynağı oluyor. Seyahat ekinin 20 Mayıs 2013 tarihli sayısında yer alan Yalvaç “Bir günde beş bin yılı solumak” başlığı ile okuyucuya tanıtılıyor. Ayfer Yavi’nin kaleme aldığı yazıda tarihi Yalvaç evleri, mahalle taş fırınları, 8 asırlık çınar ağacıyla Çınaraltı meydanı ve renkli ve bol çeşitli pazarından bahsediliyor.

Aynı zamanda Slow Food İstanbul “Yağmur Böreği” Lideri de olan Yavi, Sakin Şehirlerin önemli bir kriteri “Yavaş Yemek” hareketi temsilcisi olarak, 19-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Yalvaç’ın ev sahipliğinde yapılan Sakin Şehir Türkiye toplantısına katılmıştı. Gördüklerinden, Yalvaç’ın tarihi ve kültüründen etkilenen Yavi, bu izlenimlerini Hürriyet gazetesi Seyahat ekinde okuyucularla paylaşıyor. 

Yazısında, “Sıcakların etkisiyle İsparta’da gül hasatı bu yıl erken başladı. Bir ay boyunca bahçeler renklenecek, imbikler kaynayacak, her yer gül kokacak. Hasat döneminde antik Psidia’nın ve gülcülüğün başkenti Yalvaç’a yapacağınız gezide bu geleneğe ve beş bin yıllık tarihe tanıklık edebilirsiniz.” diyen Ayfer Yavi, Yalvaç’ta toplantı katılımı dışında bir gün daha kalarak, tüm gününü sadece Yalvaç Pazarlarına ( Yoğurt Pazarı, Sebze Pazarı ve Buğday Pazarı) ayırmıştı.

Yalvaç’ın da yer aldığı bu haftaki Hürriyet Seyahat ekini, gazetenin internet sitesinden, http://www.hurriyet.com.tr/seyahat/ adresine girerek de okuyabilirsiniz.

 

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...