Japonya’da ‘Batı Akdeniz İş Ve Yatırım Fırsatları’ Semineri

25 Mayıs 2013 11:27

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Japonya’da Batı Akdeniz Bölgesi’nin yatırım tanıtımı çalışmalarına devam ediyor.  BAKA, Japonya’nın Osaka Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Japon işadamlarına Antalya, Isparta ve Burdur’un iş ve yatırım fırsatlarını anlattı.

BAKA ile Osaka Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, Japonya’nın ticaret başkenti sayılan Osaka’da “Batı Akdeniz İş ve Yatırım Fırsatları” konulu seminer gerçekleştirildi. Japon işadamlarına semineri BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan, Tokyo Ticaret Müsteşarı Musa DEMİR ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Japonya Temsilcisi Hitoshi Seki verdi.

Osaka bölgesindeki yaklaşık 60 Japon işadamının katıldığı seminer, Japonca hazırlanan Batı Akdeniz Bölgesi tanıtım filminin gösterimiyle başladı. BAKA hakkında bilgi veren Genel Sekreter Tuncay Engin, Türk-Japon ilişkilerinin 1889 yılındaki Ertuğrul Fırkateyni ile başladığını, bu işbirliğinin doğal afetler olmak üzere her alanda devam ettiğini ve bu işbirliğini ticari anlamda daha da güçlendirmek istediklerini belirtti. BAKA’nın Körfez ülkeleri ve Hindistan olmak üzere organize ettiği işbirliği ve yatırım fırsatları toplantılarına dikkat çeken Engin, benzer bir organizasyonu Osakalı işadamları ile de yapmak istediklerini söyledi.

Tokyo Ticaret Müsteşarı Musa Demir de, Türkiye ekonomisine ilişkin detaylı bilgiler verdi. T.C. Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Japonya Temsilcisi Hitoshi Seki ise, Türkiye’deki yatırım ortamı ve iş kültürüne yönelik bir sunum yaptı.

Japon işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği programda; Batı Akdeniz’in tarihi ve doğal güzellikleri, ithalat-ihracat verileri, öne çıkan sektörlere ilişkin bilgiler veren BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan, Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki iş ve yatırım fırsatları hakkında Osakalı işadamlarının sorularını cevaplandırdı.

Seminer sonrası daha detaylı bilgiler almak isteyen Japon işadamları ile görüşmeler yapıldı. Japon işadamlarına, Antalya, Isparta ve Burdur’u içeren Batı Akdeniz’e ilişkin iş ve yatırım konularında yer temini, izin ve ruhsatlar, ortak bulma, teşvik sistemi gibi konularda BAKA’nın her türlü desteği ücretsiz vereceği ifade edildi.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...