Tapu-Kadastro 166 yaşında

23 Mayıs 2013 16:13

Tapu ve Kadastro teşkilatının kuruluşunun 166. yıldönümü münasebetiyle teşkilat personeli Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Her yıl ülke nüfusunun % 25’nin tapu-kadastro hizmetlerinden faydalandığını belirten Kadastro Müdürü Şeref Özata; Türkiye kadastrosunun tamamlanması, harita bilgi banka kurulması ve 2/B kadastrosunun bitirilmesi projelerinin öncelikli projeleri olduğunu söyledi.

Tapu hizmetlerinin online ve numaratörlü başvuru ile birlikte SMS yoluyla bilgilendirme sistemlerinin iş ve işlemleri hızlandırdığını belirten Tapu Müdürü Musa Pişken ise, vatandaşların müracaatlarının aynı gün içerisinde karşılandığını söyledi.

Isparta’da 4 yıldır görev yaptığını belirten Pişken; “Sayın Valim bu zaman zarfında yeni bina için arsa arayışlarımız oldu. Bu konu sizlerin desteğiyle çözülmüş oldu ve gümrük müdürlüğünün yanındaki 1535 metrekarelik arsanın tahsisi sizin sayenizde gerçekleşti. İnşallah kısa süre içerisinde binamız tamamlanır ve Isparta’ya hizmetimize devam ederiz” dedi.

Tapu ve kadastronun ülkemizin en önemli müesseselerinden biri olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz, tapu ve kadastro müdürlüğün yer sonunun çözüldüğünü belirterek, müdürlüğün önümüzdeki dönemde inşa edilecek olan kendi binasında işlevlerine devam edeceğini kaydetti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Eğer mülkiyet diye bir şey söz konusu ise, en fazla ihtiyaç bu alanda hissedilecektir. Bu işlemler eksik kabul etmeyen, hata kabul etmeyen işlemlerdir. Sizler tarafından düzenlenen kayıtlar mübarek bir belge gibi saklanmaktadır. Bu bakımdan sizler itimada şayan kişilersiniz” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Bu haber 601 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...