Bimsblok Fabrikası, 3 vardiya üretime geçiyor

23 Mayıs 2013 16:10

Isparta Belediyesi şirketlerinden BELMAŞ’ın bünyesinde kurulum çalışmaları devam eden, Yalıtım ve Mikronize Tesisleri’nde mutlu sona yaklaşıldı. Fabrikanın çatı kaplaması için gerekli olan malzemeler de fabrika alanına ulaşmaya başladı. Diğer taraftan Bimsblok Fabrikası’nda da üretimin 3 vardiyaya çıkarılması için yapılan Kırma Eleme ve Bant Sistemi’nde de sona gelindi. Fabrika üç vardiya üretime geçiyor.

BELMAŞ Bimsblok ile Yalıtım ve Mikronize Tesislerde incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bimsblok fabrikasının üç vardiyaya geçmesi için büyük uğraş verdiklerini ve bunu da şu an itibariyle bitirdiklerini söylerken, yalıtım ve mikronize tesisleri için çatı kapatma malzemelerinin de geldiğini aktardı. Fabrikanın en kısa zaman içerisinde deneme üretimlerine başlayacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, fabrikaların tamamlanmasıyla birlikte Isparta’nın pomza endüstri merkezi haline geleceğini belirtti.

Isparta’da ekonomiye ve istihdama yönelik 11 yıldan bu yana yatırım yapılmadığına değinen Günaydın, ülkenin tüketime sevk edildiğini aktardı. Tüketimden olumlu neticeler alınamayacağını aktaran Günaydın, “Buradan hareketle fabrikalar kurup istihdam oluşturma çabasına girdik. Şu anda yalıtım ve mikronize tesislerimizde çalışacak kimyagerler aldık. İstihdama başladık. Yine ardından teknik elemanlar da alacağız. Eksiksiz ve kaliteli bir sistem üzerinde çalışacağız. Bir kıvılcım oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Fabrikanın çalışmasıyla birlikte Isparta’ya ciddi girdiler sağlanacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ülkemize ve Dünyaya fayda verecek bir fabrika kuruyoruz. İyi neticeye doğru gidiyoruz. Milyonlarca liralık tesisler kuruyoruz, maddi olarak bunların da üstesinden geliyoruz. Bu tesisler Isparta’mıza ışık tutacak, istihdama lokomotif olacak. Şimdiden bu fabrikalarımızın da halkımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...