“Bölge Hastanesi Burdur’a kaydırılıyor”

20 Mayıs 2013 15:43

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hayati Yıldız, yıllardır Isparta’ya yapılması planlanan hatta yeri dahi belirlenen Bölge Hastanesi’nin aldıkları duyumlara göre Burdur’a kaydırılacağını ileri sürdü. Yıldız ayrıca Isparta’nın 2013 yatırım listesinde de yer almadığını iddia etti.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hayati Yıldız, gündeme dair toplantı düzenlemek için basının karşısına geçti. İlk önce Isparta’da yaşanan sorunları paylaşan Yıldız, ardından sorulan soru üzerine Isparta’yı üzecek bir iddiada bulundu.

“BÖLGE HASTANESİ BURDUR’A KAYDIRILACAK” İDDİASI

Yıllardır Isparta’ya yapılması konusunda sert tartışmalara bile neden olan, uzun süren yer arayışının ardından yer tespiti yapılan en önemlisi de ihalesi bile gerçekleştirilen Bölge Hastanesi’nin Burdur’a kaydırılacağı yönünde duyum aldıklarını ileri süren Yıldız, “2013 yılı yatırım listesinde Isparta görünmüyor. Daha önce görünüyordu listeden çıkarılmış. Aldığımız duyumlara göre Bölge Hastanesi’nin Burdur’a yapılması gündeme gelmiş” diye konuştu.

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE NELER OLUYOR?

Öte yandan Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde yaşanılan olumsuzlukları anlatan Yıldız, “Ağız Diş Sağlığı Merkezleri için çıkartılan genelgede yapılacak protez imalatlarının ortalama işlem sürelerinin 372 dakikadan 122 dakikaya indirilerek teknolojik hiç bir makine ve ekipman olmadan, iptidai bir ortamda, tamamı el işi imalat ve tamiri yaptırılmaya başlanmış, çalışanlar adeta bastırılmış ve köleleştirilmiş, çağımıza uymayan dar ve köhne bir çalışma alanında, zor şartlarda çalışmaya mahkum edilmişlerdir. Hasta bir an önce diş tedavisini almak için hekimi, hekim de teknisyeni sıkıştırmaktadır. Haklılardır. Fakat işin yapılacağı laboratuarın modernize edilip, çağdaş standartlara kavuşturulması zaruridir. Fiziki ortam uygunluğu sağlanmadan, mevzuat uygulanabilir hale getirilmeden bu işin memnuniyet seviyesinde işlenmesi mümkün değildir. Türk Sağlık-Sen olarak genelgeye Danıştay’da dava açılmış, sürece dur demek için düğmeye basılmıştır. Dava süreci devam etmektedir. ” açıklamasında bulundu.

“KALİTE BELGESİ ALAMADI!”

Diğer taraftan Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin son yapılan denetlemelerde Kalite Belgesi dahi alamadığını ileri süren Yıldız, “Kalite Belgesi bile yok. En son denetimlerden geçemediği için kalite belgesini de alamadı. Biz hastane yönetiminden ağza yapılan dişi göstermelerini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“PERSONEL SÜRGÜNE GÖNDERİLİYOR, AYRIMCILIK YAPILIYOR!”

Bu arada sağlık alanında yaşanılan sorunları da anlatan Yıldız, şunları söyledi; “Aile hekimliği pilot uygulamasına geçilmesiyle birlikte, Kanun güya dayanak gösterilerek, ilçelere 2 şer ay süre ile geçici görevlendirme adı altında personel sürgüne gönderilmiştir. Bu iş yapılırken ayrımcılık yapılmış, aynı şubede çalışan 13 kişi merkezde bırakılmış, diğer kişiler ‘bunlar bizim sendikamızdan değil’ diye ilçelere 2 şer ay sürgüne gönderilmiştir. Daha da ötesi yönetim, dışlama ve baskı politikalarını uygulamaya koymuş, Hz. Ömer adaleti bozulmaya başlanmıştır. Halen Toplum Sağlığı Merkezindeki hemşire ve ebe arkadaşlar maçlarda, Davraz Kayak Merkezinde görevlendiriliyorlar.

KURUMLARA GİDECEK PERSONELİ SENDİKA BAŞKANI

İLE SAĞLIK MÜDÜRÜ BERABER SEÇİYORLAR!

Malum diğer Sendika Başkanı ile İl Sağlık Müdürü tüm uyarılarımıza rağmen, eski müdür zamanındaki gibi teşrik-i mesaiye devam ederek ilçe ve köy gezilerine çıkmaya devam etmektedirler. Gittikleri yerlerde ileride re’sen tayin yapılabileceği noktasında sinyaller vererek tedirginlik oluşturmuşlardır. 663 sayılı KHK’yi fırsat bilerek diğer kurumlara gidecek personeli beraber seçmişler, personeline hiç bir açıklama ve bilgilendirme yapmamışlardır. Yaklaşık 101 sağlık çalışanı ne liyakatına, ne hizmet puanına ne de kariyerine bakılmadan başka bir kuruma tayin edilmişlerdir. Yine burada Hz.Ömer adaleti unutulmuş, görmemezlikten gelinmiştir.

SAĞLIK MÜDÜRÜ İLE SENDİKA BAŞKANI MAKAM

ARACIYLA BİRLİKTE GEZİYORLAR!

Devrin İl Sağlık Müdürü, Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Şube Başkanını yanına ve makam arabasına alarak, gerek şehir içi,  gerekse ilçe köy ve kasabalara beraber gitmek, toplantılara beraber katılmak suretiyle yanlı davrandığını göstermiştir. İl Müdürüne bu davranışın kanuni ve etik olmadığını söylediğimizde, bizlerinde kendisi ile gelebileceğimizi ifade etmiştir. Hiç bir zaman da bu beraber çalışma teklifini sendikamıza yapmamıştır.

İDARECİLER HAK KAYBINA NEDEN OLDULAR!

Dünyadaki gelip geçici mal ve makamlar için nefsimizin esiri olmamamızı söyleyen Sağlık Müdürlüğü idarecileri, aile hekimliği yerleştirmelerine müracaat etmişlerdir. Atama hakkını elde etmelerine rağmen, mevzuatın sözde kendilerine verdiği hakkı kullanarak çalışmaya başlamamış, eski görevlerine devam etmişlerdir. Bu davranış yaklaşık 78 kişinin yerinin değiştiği bu yerleştirme kur’asında kendi hekim arkadaşları nezdinde hak kaybına sebep olmuştur. Hadiseden rahatsızlık duyan, işlemleri yapan Halk Sağlığı Müdürlüğü konuyla ilgili 3 sayfa açıklama veya savunma yapmak zorunda kalmıştır.”

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...