“Alkol satış iznini AKP’nin kurduğu yetkili kurum verir”

20 Mayıs 2013 15:18

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın içki ruhsatı ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Pala’nın açıklaması şöyle: “Dün eski belediye Başkanı Hasan Balaman  televizyon ve basına yaptığı açıklamada  “kendi dönemlerinde bir tane alkol ruhsatı verilmediğini ifade etti” .Her halde söylediklerini  ve yaptıklarını unutmuş olacak .

Kendileri

1-Isparta Ticaret  ve Sanayi  Odası  için ITSO restorana  18.09.2006 tarihinde içkili lokanta ruhsatı vermiştir.

2-Daha sonra MHP’li belediye iktidara geldiğinde  20 Ekim  2010 tarihinde içki ruhsatını iptal ederek bir başka işletmeye  20 Ekim 2010 tarihinde içkisiz lokanta ruhsatı vermiştir.

3-Sayın Hasan Balaman Isparta’da her yerde içki satışının yaptığından bahsetmektedir.Bunun sebebi AKP İktidarları döneminde  07/01/2011 tarihinde yayınlanan alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin yönetmeliktir.Bu yönetmeliğe göre perakende satış faaliyetine ilişkin esaslar bölümü madde 8’e göre bakkal, market, büfe, kuruyemişciler, perakende satış talebinde bulunabilirler demektedir.

Bu müsaadeyi yani alkol satış iznini “Tütün ve Alkol Piyasası Kurulu “vermektedir.Bu kurula yetkiyi AKP iktidarı vermiştir.

Ruhsatı belediyeler verir. İçki satış ruhsatını belediye vermez. AKP nin kurduğu yetkili kurum verir. Belediye ile alakası yoktur.

4-Sayın Balaman belediye başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydına hitaben “sen ruhsatı ver sonra pardon de” demektedir.

Ben buradan kendisine sesleniyorum: Bu dönemde içkili yerler olarak 7 (yedi) yere ruhsat verilmiştir. Bunlardan ikiside mahkeme kararıyladır. Diğer beşi de emsal kararlardır. Burada yasalar karşısında belediyenin yapacağı bir şey yoktur. Mahkeme kararı uygulanmıştır.

5-Mahkeme kararı ile beş yere verdiğimiz ruhsat örneği de buradadır.

Sayın Balaman yetkililere “alkol ruhsatları karşılığında ne kadar para toplandı” diye soruyorsunuz. Bu konuda elinizdeki belge ve bilgileri Cumhuriyet Savcılığına verirsiniz, vermiyorsanız bu güne kadar yaptığınız gibi çamur at izi kalsın diyerek Isparta kamu oyunu yanlış bilgilendiriyorsunuz.

Yukarıdaki bahsedilen hususları ispatlayamazsanız müfterisiniz”.

 

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...