‘Sosyal Denge Tazminatı’ müjdesi

29 Ağustos 2012 18:59

Isparta Valiliği ile Bem-Bir-Sen arasında İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü personelini kapsayan, yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etme yolunun açıldığı Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

Bem-Bir-Sen İl Sekreteri Ramazan Asan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “5902 sayılı yasa ile 2009 yılında İl Özel İdarelerine devredilen ve afetlerde büyük bir özveri ile, yoğun risk altında görev yapan, buna karşılık çok düşük bir ücrete çalışan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarını kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi 24 Ağustos 2012 tarihinde Sayın Valimiz Memduh Oğuz ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreterimiz Medeni SEVİNÇ Bey ve Memursen İl Başkanımız Osman AKÇİL Bey ve İl başkanımız Kadir BAYAR, İl Sekreterimiz Ramazan ASAN ve İl Afet ve Acil Durum Müdürümüz Muhammet ARABACI ve Sendika işyeri temsilcimiz Murat BOLAT’IN hazır bulunduğu katılımcılar ile Sendika yönetimimiz arasında imzalanmıştır. Afet ve Acil Durum Çalışanlarımızın yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etme yolu bu gün açılmıştır. Sayın Valimize Sendika olarak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanları adına teşekkür ediyoruz.

İlgili mevzuata ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun hükümleri uyarınca Sosyal Denge sözleşmesinden yararlandırılması hususunda Maliye Bakanlığının Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün uygun görüşleri ile  5902 sayılı Kanunun 18 inci Maddesinin üçüncü fıkrasına göre’’Müdürlüklerin harcamaları, İl Özel İdarelerinin bütçelerine bu amaçla konulacak ödenekten yapılır. Harcamalarda, İl Özel İdaresi Kanununda İl Genel Meclisi ve Encümenine verilen yetkiler vali tarafından kullanılır. Müdürlüklerin personel harcamaları ve personel ile ilgili diğer harcamaları Başkanlık bütçesinden karşılanır’’denilmektedir. Sosyal Denge Tazminatı Ödeneği; il Müdürlüklerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca gönderilmektedir.

Yerel Yönetimler Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklara Dair Toplu Sözleşme metninin ikinci Bölüm Toplu sözleşme hükümlerinin Sosyal Denge Tazminatı başlığının 5.inci Maddesine göre’’Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile İl Özel İdarelerinin Kadro ve Pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlilerine, 4688 sayılı Kanunun 32.inci maddesinde yer alan usul ve esaslar çerçevesinde ödenebilecek sosyal denge tazminatı aylık tavan tutarı en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) %100’üdür.Sosyal denge tazminatının verilmesi yönünde yapılabilecek sözleşmelerde, tavan tutarı aşmamak kaydıyla ödenebilecek tazminatın aylık tutarı, görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, kadro veya görev unvanı ile derecesi gibi kriterlere göre farklı olarak belirlenebilir.’’Hükmü gereğince Memur maaş göstergesi ile katsayı çarpımı tutarının %100 ile %85 arasında değişen oranlarda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeline Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi imza altına alınmıştır. Çalışanlarımıza hayırlı olsun..

Bu güne kadar çözülemeyen Isparta İl Özel İdare Çalışanlarının da Sosyal Denge Tazminatı alması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu tarih itibariyle Türkiye Genelinde atmışın üzerinde ilde Özel İdare çalışanlarına Sosyal Denge Tazminatı ödenmektedir. Bu konuda yetkili olan sendikamız talepte bulunmuş olup; Eylül ayı Meclis gündemine alınmıştır. Mevzuat gereğince Isparta İl Genel Meclisinin alacağı karar neticesine göre; İl Özel İdaresi çalışanlarına Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi yönünde sendikamız ile Valimiz arasında imzalanacak sözleşmenin yapılacağını umutla beklemekteyiz. Saygılarımızla”.

Bu haber 1422 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...