Seyyahlar Eğirdir’e hayran kaldı

29 Ağustos 2012 18:57

“Seyyah Ulu Çınarın İzinde” projesi kapsamında, 14-18 yaş arası gençler Isparta’ya gelmeye devam ediyor. Adana ve Kocaeli’den gelen gençler Eğirdir’e hayran kaldı.

Şehir merkezindeki tarihi ve turistik mekanlar başta olmak üzere Eğirdir ve Aksu ilçeleri de gezdirilen gençler, Isparta’yı çok beğendiklerini söylediler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi kapsamında düzenlenen gezi programlarının eylül ayına kadar devam edeceği belirtilirken, gezilerin 4’er günlük programlar halinde düzenlendiği ifade edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı proje kapsamında 100 bin gencimizi buluşturmayı hedefliyor. 14-24 yaş arası gençlerin katıldığı gezilerde, Isparta’ya Adana, Bursa, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Muğla illerinden toplam 6 ilden 4’er gün ve 9 dönem genç gelmiş oldu. Her grupta toplam 280 genç olduğu belirtildi. Konaklama çerçevesinde, il merkezi müze, Gölcük gezisi yapılıyor. Daha sonra da Eğirdir’in tarihi ve turistlik mekanları gezilerek göl kenarında yürüyüşler yapılıyor. Zindan Mağarası gezisinin ardından Gençler, Eğirdir Altınkum Plajı’nda plaj voleybolu oynuyor ve Isparta’yı çok beğenerek illerine dönüyorlar.

Gezi kapsamında Isparta’yı görme imkanı bulan gençler, “Bu programa iyi ki katılmışız” dediler.

Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında düzenlenen gezilere ramazan ayında ara verildiği belirtilirken, 2 Eylül’e kadar Isparta’ya 2400 gencin bu gezi kapsamında gelmesi planlanıyor.

Bu haber 1977 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...