Sokak Hayvanları için harekete geçtiler

18 Mayıs 2013 14:52

Meryem Albayrak Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon Bölümü öğrencileri atık plastiklerin toplanarak maddi gelir elde edilmesi ve buna karşın sokak hayvanları için şehrin belli bölgelerine yemek ve su kapları konması projesi başlattı. 10-C sınıfının başlattığı proje kapsamında Okul Müdürü Hasan Mengi, öğretmen Hatice Çiçekdemir ve sınıf öğrencileri Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası projenin Isparta Belediyesi tarafından da tam olarak destekleneceğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  projenin Okul ile belediye işbirliğinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Proje hakkında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a öğrenciler tarafından bilgiler verildi. Buna göre, her mahalleye su kapları konacak ve üzerlerine de broşürler yapıştırılacak. Öğrenciler “Bu vesileyle hayvanların yaklaşan yaz ayları dolayısıyla susuzluğunu ve açlığını gidermek amacındayız. 16 kişilik bir sınıfız ve bundan dolayı bunları yerleştirme ve takibi konusunda sıkıntı yaşayacağız. Bu uygulamayı desteklemenizi ve halkımıza tanıtımını gerçekleştirmenizi istiyoruz” dedi.

Hayvanların kış aylarında da sıkıntı yaşadığını ve geçen kışın Zabıta Müdürlüğü bünyesinde şehrin dış bölümlerinde belirlenen 6 noktada hayvanlara yemek verildiğini ifade eden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Hayvanlarımızı beslemek adına belirli saatlerde esnaflarımızdan topladığımız atılacak yemekleri buralara bıraktık. Hayvanlarımız buralardan beslendi ve kış günlerinde rahat ettirmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Öğrencileri projelerinden dolayı kutlayan ve destek sözü veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, öğrencilere ‘sizde istasyonlar belirleyin, bizlerde sizleri Zabıta Müdürlüğü’müz bünyesinde destekleyelim. Elimizden gelen tüm imkânlarımızı kullanırız. Siz yeter ki çalışın” şeklinde konuştu.

Bu haber 1161 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...