“Çocuklarımızı başka okula göndermek istemiyoruz”

28 Ağustos 2012 18:29

17 Eylül’de başlayacak yeni Eğitim  - Öğretim Yılından  itibaren uygulanmaya başlayacak olan 4+4+4 Eğitim Sistemindeki düzenlemeler velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Y. Şehitler ve Gülistan İlköğretim Okullarının ardından dün de Nazmi Toker İlköğretim Okulu öğrenci velileri okulun önünde protesto gösterisinde bulunarak yapılan değişikliğe tepki gösterdiler.

30 Mart 2012 tarihinde TBMM’de kabul edilerek kanunlaşan ve kesintili eğitim sistemi olarak bilinen 4+4+4 Eğitim Sisteminin Isparta için getirdiği değişiklikler velileri isyan ettirmeye devam ediyor.

VELİLERİN ‘DEĞİŞİKLİK’ İSYANI SÜRÜYOR…

Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan bir komisyon tarafından belirlenen okulların ilkokul mu, Ortaokul mu olacağı tespitinin ardından gelen tepkiler üzerine belirleme yeniden yapılmıştı. Ancak, son yapılan tespit ve belirleme de tepkileri dindiremedi.

NAZMİ TOKER İLKÖĞRETİM OKULU VELİLERİ İSYANDA

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde okullarının bir kısmı başka okullara taşınan Y.Şehitler ve ardından Gülistan İlköğretim Okullarında öğrenci velileri bu değişikliklere tepki göstermiş ve çocuklarını başka okullara göndermek istemediklerini ifade etmişlerdi. Bu tepkilerin bir benzeri de dün Hastane Caddesi üzerinde bulunan Nazmi Toker İlköğretim Okulunda yaşandı.

“ÇOCUKLARIMIZI BAŞKA OKULA

GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ”

Saat 11.00’de Okul Bahçesinde toplanan yaklaşık 50 Öğrenci Velisi öğrencilerin bir kısmının başka okullara aktarıldığını belirterek olaya büyük tepki gösterdiler. Öğrenci Velileri yaptıkları açıklamada; “Nazmi Toker ilköğretim okulu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  ‘Ortaokul’ olarak yeniden düzenlendi. Bu nedenle okula 1. Sınıf kayıtları alınmıyor. Oysa daha önce 55 öğrenci kaydı vardı. Bu rakam bu yıl 100’ü geçti. Buna rağmen okulun 1. Sınıf öğrencileri Kamile Gürkan, Fevzipaşa ve Naşide Halil Gelendost ilkokullarına yönlendirildi.

“BU YANLIŞLIĞA BİR AN ÖNCE DUR DENİLSİN”

Biz yıllardır burada ikamet ediyoruz. Bir çocuğumuz 4. Sınıftan üst sınıfa gittiği için bu okulda kalırken, bir başka ve daha küçük çocuğumuzu başka ve daha uzak bir okula gönderemeyiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden bu yanlışlığa bir an önce dur demesini istiyoruz. Lüften bu hatayı düzeltsinler ve biz çocuklarımızı evimize en yakın okul olan bu okula göndermek istiyoruz” dediler. 

Bu haber 1787 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...