‘Anneler Günü’ kutlandı

12 Mayıs 2013 19:53

Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi tarafından ortaklaşa Anneler Günü Kutlama Programı düzenlendi.

Üç kadın derneği tarafından oluşturulan heyet ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunarak ebediyete intikal eden anneler adına saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşımız söylediler.

Heyet daha sonra Vali Memduh Oğuz’u ziyaret etti.

Misafirlerini eşi Canan Oğuz ile birlikte Valilik Göl Toplantı Salonunda kabul eden Vali Memduh Oğuz, misafirlerine gül vererek anneler günlerini kutladı.

Karşılıklı sohbet ortamından gecen ziyarette konuşan Vali Memduh Oğuz, anneliğin öneminden bahsederek, anne deyince ilk olarak akla herkesin kendi annesinin geldiğini belirterek,  kadının toplumsal hayatımızdaki yerinden bahsetti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Öncelikle bu salonda bulunan annelerimizin şahsında yeryüzündeki tüm annelerin anneler günün kutluyoruz. Ebediyete intikal eden annelerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz.  

Yeryüzünde annelik duygusundan etkilenmeyen hiçbir canlı yoktur, dolayısıyla bugün hepimiz için çok önemli. Bizim için en mukaddes varlık annemizdir ve herkesin kendisine göre bir anne tarifi vardır.

Isparta Valiliğinde bir tören salonunda çağdaş, Atatürk’e yaraşır annelerle bir arada bulunmak bizi mutlu ediyor. Bu şefkat yükü, bu şefkat bulutu, toplumun temeli olan çok değerli varlığın toplumsal hayata dahil olması gerekmektedir. Kadının sosyal hayata katılmadığı toplumlar hiçbir konuda muvaffak olamaz. İşte bu salondaki manzara, kadının sosyal hayata dahil olduğunu gösteren güzel bir manzaradır” dedi.

Konuşmanın ardından kadın dernekleri tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilen engelli iki çocuk annesi Hatice Özkan’a Canan Oğuz Hanımefendi tarafından çiçek ve küçük altın hediye edildi.

Salondaki programdan sonra Vali Memduh Oğuz’un talimatları doğrultusunda Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesine tahsis edilen ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Damgacı Sokaktaki tarihi evin açılışı yapıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Türk Anneler Derneği Başkanı Ayla Balcı, kendileri için rüya olan bir açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, desteklerinden dolayı bütün Ispartalı bayanlar adına Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz’a teşekkür etti.

Vali Memduh Oğuz ise Isparta’da faaliyet gösteren derneklerin daha büyük müstakil binalara sahip olmasını arzu ettiğini belirterek; “Ayla Hanım beni derneklerine davet etmişti. Bu davete icap ettiğimde dernek faaliyetleri için kendi evini bir ofis olarak kullandığını gördüm. Bugün çok şükür derneklerimiz bu binaya kavuştu, ama benim arzum, benim idealim, derneklerimizin müstakil büyük binalara sahip olmalarıdır. Allah o günleri de gösterir inşallah” dedi.

Anneler günü kulama programı IYAŞ AVM’de Isparta Gül Çocuk Korosu tarafından verilen konserle sona erdi.

Büyük bir beğeniyle izlenen konser sonrasında, hem desteklerinden dolayı hem de anneler günü olması münasebetiyle Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Yıldız Mutlu Yıldız tarafından Hanımefendi Canan Oğuz’a çiçek takdim edildi.

            

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...