Başkan Günaydın´dan Isparta halkına davet

28 Ağustos 2012 18:28

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, tüm Ispartalıları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümünü coşkulu bir şekilde kutlamaya davet ederek, “Zafer Bayramı’nın 90’ncı yıldönümünü Büyük bir coşkuyla kutlayalım” dedi.

Günaydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi: “Tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimiz, 90 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir.

Sakarya’dan Kocatepe’ye uzanan imrenilecek mücadele Dumlupınar’da şaha kalkmış ve Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Türk milletinin kudretini açıkça ispat etmiştir.

Türk milleti Dumlupınar’da haysiyetine, şerefine ve namusuna ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını destansı bir şekilde göstermiş ve bu vazgeçilmez değerler üzerinde asla oynanamayacağını cihana kanıtlamıştır.

Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tüm fertleri aynı ülkü etrafında buluşmuş ve son yurdumuzun taksim edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini göstermişlerdir.

26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz Dumlupınar’da zafer burcunu dikmiş ve ardından da Akdeniz’e kadar düşmanı kovalayarak İzmir’de denize dökmüştür.

Elbette bu zafer Türk ordusunun milletle bütünleşmesinin eseri ve sonucudur.

Bu itibarla, aziz milletimiz ahde vefasını göstererek 30 Ağustos Zaferi’nin manevi itibarını, temsilciliğini ve onurunu Türk ordusuna vermiştir.

Şüphesiz 30 Ağustos ruhuna ve azmine bugün de büyük bir ihtiyaç vardır.

Zafer Bayramı’nın 90.yıldönümünü büyük bir coşku içerisinde kutlamak amacıyla tüm Ispartalı hemşehrilerimi saat 08.30’da Valilik binası önünde toplanmaya ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaya, ardından da saat 09.30’da gerçekleştirilecek olan kutlamalara katılmaya davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yoldaki en önemli adımlardan birisi olan ve sömürgeci niyetlerin vatanımızdan sökülüp atıldığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 90’ıncı yıldönümünü kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, millet yolunda büyük hizmetler ve mücadeleler gösteren mümtaz şahsiyetleri ve aziz şehitlerimizi rahmet, hürmet ve şükranla yâd ediyorum”.

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...