Kendi akülü aracımızı kendimizi üreteceğiz

12 Mayıs 2013 19:40

Engelliler Yolda Kalmasın Projesi kapsamında Sosyal Hizmet Derneği tarafından üretilen akülü araç tanıtıldı. Türkiye’de ilk defa bir derneğin bu aracı üretmeyi başardığını belirten Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, destek alırlarsa seri üretime geçeceklerini belirtti.

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Engelliler Yolda Kalmasın Projesi kapsamında Sosyal Hizmet Derneği tarafından üretilen akülü aracı tanıttı. Bu aracın dernek tarafından kurulan atölyede üretildiğini ve Türkiye’de ilk olduğunu ifade eden Bülbül, “Bu aracı kendi imkânlarımızla yapmayı başardık. Eğer destek görürsek seri üretime geçmeyi düşünüyoruz. Üretim maliyeti piyasadaki araçların maliyetiyle aynı oldu. Dediğim gibi seri üretim yapılırsa maliyetler düşer ve daha uygun fiyata bu aracı yapabiliriz. Aracımızda hiçbir sorun yaşanmamaktadır. Gayet başarılı bir şekilde çalışıyor” dedi.

PROJE HALİNE GETİRELİM SERİ ÜRETİME GEÇELİM

Öte yandan Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan ise aracın Isparta’da üretilmesinden dolayı büyük bir sıkıntının da ortadan kalkacağını belirtti. Canan, “Güzel bir araç olmuş. Engellilerin en büyük ihtiyaç duyduğu akülü araç konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Çünkü bu araçlar il dışından ya da yurt dışından geldiği için bozulduğu zaman tamiri için yine il dışına gönderiliyordu ve uzun zaman alıyordu. Bu süre zarfında engelli vatandaşlarımız işlerini göremiyorlardı. Eğer bu aracı burada üretebilirsek bu sıkıntı da tamamen ortadan kalkmış olur. Bu konuyu araştırıp proje üretelim. Gerekli yerlerden desteklerimiz alalım ve seri üretime geçelim. Sosyal Hizmet Derneğimiz Endüstri Meslek Lisesi’nde kurdukları atölyede bu aracı üretmeyi başarmışlar. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

 

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...