30 Ağustos Zafer Bayramı Provası yapıldı

28 Ağustos 2012 18:26

30 Ağustos Perşembe günü kutlanacak olan Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü için dün yapılan prova izleyenleri gururlandırdı.

 

Tarih sayfalarına altın harflerle geçen büyük zaferin yıldönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Perşembe günü yani yarın coşku içerisinde törenlerle kutlanacak. 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle dün Hükümet Meydanında bayram provası yapıldı. Provada; Bando Takımı eşliğinde Askeri erkanın yanı sıra öğrencilerin taşıdığı Bayram ve Sancakların geçtiği geçit töreni icra edildi. Provaya büyük ilgi gösteren vatandaşların özellikle askerlerin geçişi sırasında alkışlarla onlara destek verdikleri gözlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü 30 Ağustos Perşembe günü kutlanacak. Bu doğrultuda ilimizde ilk tören saat 08.30 da Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başlayacak. Protokol sırasına göre çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız söylenecek ve Bayraklar göndere çekilecek.

Daha sonra Askeri Gazino Subay Bölümü Merkez Bina büyük salonda Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, beraberinde Vali Memduh Oğuz, ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte tebrikleri kabul edecekler.

Tebrigat töreninin ardından kutlamaların devam edeceği saat 09.45 de Cumhuriyet Meydanındaki geçit törenine geçilecek. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılan birlikleri denetlemesi ve bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak ve 30 Ağustos kutlamaları askeri birliklerin geçit töreni ile sona erecek.

 

Bu haber 1703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...