Bayan Güreşçiler Vali Oğuz’u ziyaret etti

12 Mayıs 2013 19:25

Türkiye Güreş Federasyonu 2013 yılı faaliyet kapsamında yer alan ve 4–5 Mayıs tarihinde Burdur İlinde yapılan Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonasında kulüp olarak Türkiye 2. olan İslamköy Hacı Yahya Demirel Bölge Okulu Kız Güreş Takımı, Vali Memduh Oğuz’u ziyaret etti.

Atabey Kaymakamı Sedat İnce, Gençlik Hizmetleri-Spor İl Müdürü Murat Gevrek ile birlikte Vali Oğuz’u ziyaret eden 30 kişilik İslamköy Hacı Yahya Bölge Okulu Kız Güreş Takımı Antrenörü Esra Ak, turnuvada 15 yıllık bayan güreş geçmişi olan illeri geride bıraktıklarını belirterek, güreşçileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Şampiyon güreşçileri Valilik Göl Toplantı Salonunda kabul eden Vali Memduh Oğuz ise, elde edilen başarının çok önemli olduğunu belirterek; “Bu çocuklarımız bir taraftan tahsillerini devam ettirirken, diğer taraftan bütün kötü alışkanlıkları önleyecek en güzel iş olan sporla müşkül oluyorlar. Bundan çok memnun oldum.

Bu yavrularımız Türkiye genelinde başarılı olmuşlar, içlerinde yüksek kabiliyetliler var, 7 tane kızımız milli takıma çağrılmış, bunları görmekten, duymaktan çok memnun oldum.

İlim Şehri Isparta, aynı zamanda ilim tahsil ederken müzik ve sporla ilgilenen, daha doğrusu insan ruhunu yücelten her şeyle ilgilenen, ama aynı zamanda her türlü kötülükten uzak duran iyi bir nesil yetiştiriyor. Bunun bir güzel örneğini de burada gördük.

Sporda hedef kazanmaktır, fakat her şey kazanmak demek değildir… Burada esas önemli olan bizatihi sporu yapmak, onun içerisinde bulunmaktır. Bu doğrultuda hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Bu haber 1059 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...