“Üniversitemiz tam donanımlı bir eğitim kurumu”

28 Ağustos 2012 18:23

SDÜ Rektör Yardımcısı Hüseyin Akyıldız, SDÜ’nün öğrencilerine araştırmayı teşvik eden nitelikli, dinamik, etkin ve işlevsel öğretim programları sunduğunu belirterek, “Üniversiteler geleceği inşa eden, gelecek nesillerin hem entelektüel bakımdan hem de mesleki açıdan yetişmesinde stratejik ve önemli kurumlardır” dedi.

 

SDÜ’nün başarı bakımından ön sıralarda yer alan en büyük üniversitelerden birisi olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Hüseyin Akyıldız; “Tesis edilen ortam, entelektüel, kültürel, sosyo-ekonomik koşullar bağlamında da öğrencilerin tercih ettiği bir eğitim yuvası olmasından dolayı Üniversitemizle gurur duyuyoruz.

Üniversitelerin temel hedefinin, modern eğitim metotlarını uygulayarak çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, araştırmacı, paylaşımcı, yapıcı, ekip çalışmasında başarılı, bakış açısı geniş, toplumsal ve etik değerlere saygılı, kendine güvenen, sosyal ve kültürel yönü güçlü bireyler yetiştirmektir.

Bu noktada SDÜ, gerek öğrenci, gerekse öğretim elemanlarının yapmış olduğu TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer alması ile de dünya üniversiteleri arasında saygın bir yerdedir. Ancak her şey değişiyor, değişen koşullara da süratle uyum sağlamamız gerekiyor. Üniversitelerde bazı bölümlerin yaygınlığı ortadan kalkarken yeni meslekler, yeni bölümler ortaya çıkıyor, onların popülaritesi hızla yükseliyor. Çünkü toplumun, insanların ihtiyaçları değişiyor; bilim ve teknik alanındaki bulgular yeni bir dünyanın kuruluşunun temellerini oluşturuyor. Bu nedenle biz üniversite olarak bir taraftan bütün fakülte ve meslek yüksekokullarımızda güncel yeni bölümler açarken buralara öğretim elemanları tedarik etmeye de çalışıyoruz.

Diş Hekimliği, Eğitim, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mimarlık ile Tıp Fakültesi, Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Adalet, Isparta, Isparta Sağlık Hizmetleri, Teknik Bilimler ile Yenişarbademli Meslek Yüksekokulundaki doluluk oranlarının %100’e ulaştığını ifade etmek istiyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Akyıldız, bazı fakülte ve meslek yüksekokullarında kalan boş kontenjanların da ek yerleştirmelerde dolacağını ve böylece kayıt yaptıracak öğrenci sayısının 17 bin 400’e yükseleceğini belirtti. Prof. Dr. Akyıldız, ayrıca geçen yıl 251 olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının bu yıl 322’ye ulaştığını da sözlerine ekledi.

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...