Ş. Karaağaç Belediyesi “Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı” düzenleniyor

10 Mayıs 2013 17:19

Bölgenin en çok süt üretimini yapan, hayvancılıkta önemli yatırımları gerçekleştiren Ş. Karaağaç’ta belediye ilk kez “Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı” düzenleniyor

İlçe olarak Isparta, Burdur ve Antalya’nın Hayvancılık Alanında en üretimini yapan ve son dönemde yatırımları ile dikkat çeken Ş. Karaağaç’ta Hayvancılıkta merkez olma yolunda önemli adımlar atılıyor.

Bölgenin en çok süt üretiminin yapıldığı, son dönemde hayvancılık alanında önemli yatırımların gerçekleştirildiği Ş. Karaağaç’ta ilçe belediyesi ilk kez “Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı” düzenliyor.

23 – 24 Mayıs tarihleri arasında Ş. Karaağaç’ta düzenlenecek “Hayvan Yetiştiriciliği ve Teknoloji Fuarı”na katılımın yüksek olması da ilçeye bu sektörde duyulan ilginin bir göstergesi.

23 Mayıs saat 10.00’da Belediye Fuar Alanında yapılacak açılışın ardından “Ş. Karaağaç’ta Hayvancılık ve Yatırım imkanları” konulu bir panel düzenlenecek.

24 Mayıs’ta ise Türkiye’de bir ilk daha gerçekleştirilerek “Buzağı Teşvik Yarışması” düzenlenecek.

Fuarın Ş. Karaağaç için çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Şafak Ufacık şu bilgileri verdi:”Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz ise Süt Üreticileri Birliğimizde fuarımıza destek veriyor.

İlçemizin hayvancılıkta potansiyelini bütün bölgemiz, hatta Türkiye biliyor. Süt üretiminde çok önemli bir noktaya geldik. Et üretiminde de her geçen gün hatırı sayılır bir artış var. Son yıllarda hayvancılık alanında, süt ürünleri alanında, organik tarım alanında büyük yatırımları ilçemize kazandıran iş adamlarımız var.

Biz de bu yatırımlara, emeklere destek vermek ve ilçemizin adının daha fazla duyurulması, tarım ve hayvancılıkta Ş. Karaağaç’ın merkez olması için böyle bir fuarı düzenledik. Fuarımıza bölgemizin ve ülkemizin değişik yörelerinden oldukça yüksek bir katılım var.

Fuarda teknolojik gelişmelerden, bilimsel çalışmalara kadar geniş bir katılım var. Eğitim amacıyla, üreticilerimizin, çiftçilerimizin bilinçlenmesi için panelde düzenledik. Ş. Karaağaç’ın ekonomisinin gelişmesi için çalışmalarımız sürecek.”

Ş. Karaağaç Belediye Başkanı Ufacık, fuara bütün Ispartalıların davetli olduğunu da açıkladı.

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...