‘Engelsiz Turizm Merkezleri’ Projesi hazırlandı

28 Ağustos 2012 18:21

ENMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, Eğirdir Gölü kenarına kuracakları Prefabrik yapılarla hem engellilerin hem yaşlıların kamp ve tatil yapmalarına olanak sağlayacaklarını belirterek; “Burada kuracağımız Atölye ile engellilerimizin hoşça vakit geçirmelerine imkan vereceğiz” dedi.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, engellilere yönelik proje üretmeye devam ediyor. Açıkel, geçtiğimiz günlerde ortaya koyduğu ‘Bez Bebek’ projesinin ardından şimdi de ‘Engelsiz Turizm Merkezleri’ Projesi hazırladı.

AÇIKEL; “PROJE HAZIRLAMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR” 

Geçtiğimiz aylarda ‘Bez Bebek’ adını verdikleri, Avrupa Birliği tarafından  kabul edilen ve 15 bin Euro değerindeki proje kapsamında engelliler tarafından  Üniversite öğrencilerinin de desteği ile Atölye çalışmaları yapılarak tamamen doğal ürünlerden bez bebek, ahşap oyuncaklar yapılmasını içeren projenin ardından yeni bir proje çalışmasına daha başladıklarını ifade eden ENMER Müdürü Yrd.  Doç. Dr. Yusuf Açıkel, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Engelsiz Turizm Merkezleri projemizi hazırlama çalışmalarımız devam etmektedir.

“ENGELLİLER HEM TATİL YAPACAK HEM ÜRETECEKLER”

Proje kapsamında Eğirdir Belediyesinden Eğirdir gölü kenarında bir alan tahsisi talebinde bulunarak verilecek alana kurulacak prefabrik yapılar ile burada hem engellilerin hem yaşlıların kamp yaparak güzel günler geçirmeleri sağlanacak.

Ayrıca, söz konusu alana Atölye yapılarak burada yapılacak çalışmalarla engelli ve yaşlılar hem güzel vakit geçirecekler, hem üretecekler hem de tatil yapma imkanı bulmuş olacaklar” dedi.

 

 

Bu haber 1235 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...