Vali Oğuz, İl Genel Meclisi’nin eleştirilerine neden oldu

8 Mayıs 2013 18:50

İl Genel Meclisi'nde yıkılan eski İl Özel İdare binasının yerine yapılacak binaya ilişkin görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde daha önce verilen kararlara uyulması gerektiğine işaret edildi. AKP'li Şallı, "Madem yeşil alan istiyorlar, yerine başka yer göstersinler" dedi. Muhalefet de tartışmanın dozunu artırdı.

İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantıları başladı. Osman Zabun başkanlığında toplanan meclisin gündeminde yine yıkılan eski İl Özel İdare binasının yerine ne yapılacağı sorusu vardı. Konuyu gündeme taşıyan İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Şallı oldu. Şallı, "Meclis yıkım kararı aldı. Biran evvel yıkılsın dendi ve yıkıldı. Ama meclis dışında herkes konuşmaya devam etti. Özel İdareye ait yer hakkında çıkıp herkes konuşur oldu. Bunu hazmedemiyorum. Vali, Belediye Başkanı, MHP İl Başkanı çıkıp açıklamalar yaptı. Vali'ye sesleniyorum; İmzanız altındaki bir karar hakkında nasıl farklı bir görüş ortaya atıyorsunuz? Madem öyle teklif ediyorum bu bina karşılığında yer versinler. Ey Ispartalı hassasiyet bekliyorum. MHP ve belediye başkanına sesleniyorum, bu sorunu çözün. Özel idare Yasası açık ve nettir. Vali'nin görev ve yetkileri bellidir" dedi.

BİZ İRADEMİZİ KOYAMADIK VALİ BEY KOYDU

Meclisin CHP'li Üyesi Lokman Kumcu, "Vali'den çok rahatım. Isparta’ya vali beğendiremiyoruz. Herkes konuşacak tabi, çünkü biz irademizi koyamadık. Bana sorarsanız, yeşil alan ve otopark olsun" dedi.

VALİ SÖZÜNÜ TUTMADI!

Meclisin MHP'li Üyesi Mustafa Artan da Vali'nin meclise gelerek, ben burayı özel sektör aracılığıyla yaptırırım sözünü hatırlattı ve Vali'nin sözünü tutmadığını söyledi.

KARAR DEĞİŞMEZ DEĞİLDİR

Fevzi Özdemir ise kamu yararına dikkat çekti. Geçmişte hibe desteklerde yapılan binanın akıbeti belirlenirken o desteğin göz önünde bulundurulmasını istedi. Meclis Başkanı Osman Zabun, imza altındaki kararın değişmez olmadığını söyledi.

DAHA ÖNCEKİ ALINAN KARAR GEÇERLİDİR

Zabun, "Vali çok istiyorsa teklif sunar ve konu mecliste görüşülür. Ancak, şimdiye kadar bu olmadı, daha önce meclisin aldığı kararı iade etmediğine göre alınan karar geçerlidir" dedi.

 

Bu haber 1280 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...