“Dayatmacı disiplinlerden uzaklaşılmalı”

6 Mayıs 2013 17:23

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi ve Bilimsel Araştırma Topluluğu işbirliğiyle “1.Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi” düzenlendi. Barida Otel’de gerçekleştirilen kongrenin açılış törenine, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan kongrede, katılımcılara SDÜ Kurumsal İletişim Merkezince hazırlanan tanıtım filmi izletildi. Açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Mehmet Berk Akay, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Öğrenciler olarak en verimli çağlarını yaşadıklarını ifade eden Akay, az zamanda çok büyük işler yapılabileceğine dair en güzel örneğin, hayatı ve çalışmalarıyla önemli bir komutan olan Fatih Sultan Mehmet Han olduğunu vurguladı.

Kongre Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Süleyman Önal da kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek organizasyonun hazırlanma sürecini anlattı.

Isparta’nın öğrencileri ve üniversitesiyle gurur duyduğunu belirten Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de, Isparta halkının bir vekili olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Tıp Fakültesi hakkında bilgi veren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nesimi Kişioğlu da, konuşmasında fakültenin başarılarına  değindi. Kişioğlu,  ülkenin sağlık ihtiyacını karşılayabilecek, iletişimi yüksek, bilgiye ulaşma becerilerine sahip hekimler yetiştirmeyi,  ulusal ölçekte değil uluslararası düzeyde tıp eğitimi vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Bilimsellikle bezenmiş bakış açılarının geliştirilmesi ve geleceğe özgüvenle bakabilmenin önemine vurgulayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. SDÜ’nün öne çıkmış ve özgüveni yüksek öğrencilerini tebrik eden İbicioğlu, insanı bütüncül olarak algılamak ve tüm insanlığa hizmet edilmesi gerektiğini belirterek “Bizim istediğimiz öğrenci profili budur. Kendi değerlerine yaslanmış, bu değerlerden güç alarak bakış açılarını genişletmiş bir nesil. İkinci aydınlanmanın ortaya koyduğu global perspektif içerisinde kendinizi en güzel şekilde ifade edebilmek açısından modernizmin dayatmacılığının korkularından uzaklaşarak yeni perspektifler ve paradigmalar üretmek zorundasınız. Dayatmacı, insanı salt fiziksel boyutuyla algılayan yaklaşımlardan tüm disiplinlerin uzaklaşması gerekir.”  dedi.

Konuşmasına, gülün başkenti olan Isparta’nın ilimle görevli bir şehir olduğunu belirterek başlayan Isparta Valisi Memduh Oğuz da Türkiye’yi aydınlatan, dünyayla rekabet eden SDÜ’nün şehriyle de bütünleşmesinin önemine dikkat çekti ve “Bunun güçlenmesiyle şehir kazanır, ülke kazanır ve daha da önemlisi insanlık kazanır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Memduh Oğuz, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’e plaket takdim edildi.

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...