Emniyet affetmiyor!

4 Mayıs 2013 13:45

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, trafik uygulamaları kapsamında 364 motosikletin kontrol edildiğini, 45’inin tescilsiz, orijinal donanıma sahip olmaması ve çevreye gürültü vererek huzur ve sükûnu bozdukları gerekçesiyle trafikten men edildiğini ve alkol kontrolleri sırasında da 19 kişinin ehliyetine el konulduğunu açıkladı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşın huzur ve güven ortamını sağlamak adına denetimlerini kararlılık sürdürüyor. İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, 22-29 Nisan tarihleri arasında yapılan trafik uygulamalarında 2300 aracın kontrol edildiğini açıkladı. Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Emniyet Kemeri Kullanımının yaygınlaşması Isparta’da kontrol noktalarında bilgilendirici ve davranış kazandırma faaliyetlerinin de hızla devam ettiğini belirten Or, “Trafikte denetimin temel amacı; Sürücülerde davranış değişikliği yaratmaktır. Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması, maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda; Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz 22-29 Nisan tarihleri arasında ilimizin değişik uygulama noktalarında yaptığı denetimlerde toplam 2300 araç kontrol edildi. Kontrollerimizde trafik ışık ihlalinden emniyet kemeri kullanımına, alkollü olarak araç kullanmaktan orijinal donanımları dışında aparatlar monte ederek gürültü kirliliğine sebep olan ve vatandaşlarımızın 155 ihbar hattımızı sık sık arayarak rahatsızlıklarını belirttiği modifiyeli araç ve motosikletler olmak üzere birçok hususta denetimler yapıldı.

45 MOTOSİKLET TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

19 KİŞİNİN EHLİYETİNE EL KONULDU

Denetimler neticesinde 364 Motosiklet kontrol edildi, 45 motosiklet tescilsiz, orijinal donanıma sahip olmamaları ve çevreye gürültü vererek huzur ve sükûnu bozdukları gerekçesiyle eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edildi. Trafik Birimlerimizin kararlılıkla uyguladığı alkol kontrollerinde ise 19 Araç Sürücüsünün ehliyetine el konuldu” dedi.

 

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...