Uluslararası Öğrenci Buluşması Hafta sonu

3 Mayıs 2013 17:58

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması dünyanın farklı desen ve yaşantılarını Isparta’ya getirecek. Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Bülent Gezer, amaçlarının; Isparta’ya gelecek olan yabancı öğrencilerin Gönüllü Medeniyet Elçisi olarak ülkelerine geri dönmeleri olduğunu açıkladı.

30’dan fazla ülkeden gelerek okuyan misafir öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan Uluslararası Öğrenci Buluşması bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Bu düşünceyle değişik etkinlikler aracılığıyla yabancı öğrencileri tanımak istediklerini ifade eden Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Bülent Gezer, “Dünyanın renkleri” diye isimlendirdikleri farklı dil, etnik köken, din gibi özelliklere sahip bu gençlerin kendi kültürlerini Isparta halkına göstermeyi düşündüklerini açıkladı. Bundan dolayı bu yıl Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu olarak 6’ncısı gerçekleştirecekleri “Uluslararası Öğrenci Buluşması” dünyanın farklı desen ve yaşantılarını 4-5 Mayısta Valilik Meydanı’nda sergiye çıkacağını bildiren Gezer, şunları söyledi: “Evrensel kardeşlik değerlerini referans alarak “Biz Bir Milletiz” sloganıyla yola çıkan Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği; Farklı coğrafyalardan üniversite eğitimi almak için ülkemizi tercih eden misafir öğrencilere yönelik, gönüllü çalışmalar yapmak üzere 2011 yılında kurulmuş uluslararası bir öğrenci derneğidir.

Misafir öğrencilerimizin Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği çatısı altında evrensel kardeşlik bilincine sahip, temel dini bilgiler açısından donanımlı, modern dünyayı ve dünya sistemlerini tanıyan, organizasyon kabiliyeti yüksek, ülkesinin durumunun ve ihtiyaçlarının farkında, İslam, kültür ve tarihinin ana hatlarına vakıf, farklılıklara karşı müsamahalı birer ‘Gönüllü Medeniyet Elçisi’ olarak ülkelerine dönmeleri temel gayemizdir.

BİZE ÇOK UZAKMIŞ GİBİ GÖRÜNEN GENÇLER ASLINDA ÇOK YAKIN

Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği bünyesindeki öğrencilere eğitim ve rehberlik hizmeti vermenin yanında, öğrencilerine maddi ve manevi destek sağlamayı, öğrencilerin karşılaştıkları her türlü sıkıntıda onlarla beraber olmayı bir misyon edinmiştir.

Derneğimiz kurulmasından bu yana kısa bir geçmişi olmasına rağmen bu süre içerisinde büyük bir başarıya imza atarak 30’dan fazla ülkeden gelerek okuyan misafir öğrencileri bir araya getirmeyi başarmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesinde 55 farklı ülkeden 850’den fazla öğrenci okuyor. Birçoğumuzun adını bile ilk defa duyduğumuz yerden gelen öğrenciler var. Bu öğrenciler uzun yıllar ülkemizde misafir olarak kalacakları için kendilerini daha yakından tanıma fırsatı doğdu. Birbirimize çok uzakmış gibi görünen bu insanların ne kadar yakın olduklarını göreceksiniz. Geçen yüzyılda emperyalistlerin çizdiği sınırları toplumların birbirinden ne kadar uzaklaştırıp düşman yaptığını yüzyıllık süreçte çok iyi öğrendik. Misafir öğrencilerle kalıcı dostluk kurmayı, birbirimize her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz. Bu yolda sizlerin de yanımızda olup destek vermenizi bekliyor, hepinizi 4-5 Mayıs’ta Hükümet Meydanına davet ediyoruz.”

 

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...