İşçi Bayramı’nda işten çıkarıldılar!

1 Mayıs 2013 18:39

METAMAR’da çalışırken işten çıkarılan yaklaşık 30 işçi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Belediye binası yanında eylem düzenledi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya ve Havalisi Şube Başkanı Ali Özmen, beraberindeki Türk-İş’e bağlı sendika temsilcileri ile birlikte Belediye binasının yanında METAMAR’dan işten çıkarılan 30 kişi için eylem düzenlediler. Çalışanların sendikal haklarının zorla ellerinden alınmak istendiğini ile süren Özmen, “10 gün önce burada sendikal örgütlenmeyi başlattık ve üyelikler gelmeye başladı. İnsanların anayasal hakları olan sendikaya üye olma hakkı ne yazık ki işverenin tehdit ve şantaj uygulamaları ile arkadaşlarımızı rencide ediyor. Toplam 30 kişinin iş akitleri feshedildi. İnsanların sendikaya üye olma hakkı zorla elinden alınmaktadır. Biz, işçi arkadaşlarımızın bu hakkının elinden alınmasına karşı elimizden gelen mücadeleyi yapacağız ve bu insanları Türkiye Maden-İş Sendikası altında toplayacağız. Her türlü eylemi yapmaya Maden-İş Sendikası olarak hazırız” dedi.

Öte yandan Türk-İş İl Temsilcisi Sadık Kaya da, METAMAR işçilerinin yapmış olduğu bu direncin sonuna kadar arkasında ve destekçisi olduklarını ifade etti. Kısa süren konuşmanın ardından işten çıkarılan işçiler bir süre slogan attı.

 

Bu haber 1524 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...