“Isparta’yı orta gelir tuzağından kurtaracağız”

1 Mayıs 2013 18:38

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İsmail Rüştü Çelik, orta gelir tuzağına düşürülen Isparta’nın tek kurtuluş yolunun yenilikten geçtiğini söyledi. Çelik, “Bize bakın, bunu başarabileceğimizin kanıtını göreceksiniz” dedi.

Isparta’nın tek çıkış yolunun ekonomiden politikaya, yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerine, kültürel, sanatsal ve sosyal alandan bilim ve turizme kadar genel şemsiyede hayatın her alanında reform yapmak olduğu tezini ortaya atan ITSO Başkan Adayı İsmail Rüştü Çelik, “Gayemiz övünmek değil” dedi.

ORTA GELİR TUZAĞINDAN TEK ÇIKIŞ YOLU BİLİMSEL BİLGİDİR

Ekibiyle birlikte Isparta’yı üst gelir düzeyine taşıma sözü veren Çelik, şunları söyledi; “Gelişmiş ekonomiler ve dünyanın süper güçlerinin en büyük kâbusu orta gelir tuzağına düşmektir. Bunu önlemek için var güçleri ile çalışırlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez araştırma yapıldı; Orta gelir tuzağı… Ne yazık ki Isparta, ekonomik verileri ışığında orta gelir tuzağı kentlerine düşmüş durumda. Isparta zaman geçirmeden bu sorunu ortadan kaldırmak zorundadır. Bunu da ekibimizle birlikte biz hayata geçireceğiz. İnovasyona, bilime, araştırma-geliştirmeye sırtımızı dayayacağız. Bilimsel bilgiyi, ekonomi çarklarının dişlileri arasına aldıracağız. Orta gelir tuzağından tek çıkış yolu bilimsel bilgidir. Bunun reel ekonomiye dönüşmesidir. Ekibimiz Isparta’ya çok güveniyor. Nasıl? Patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım gücüne. Bakın o listelere Isparta Türkiye’nin ilk 15’indedir. Bu müthiş bir başarıdır. Biz yol açacağız.”

ÇELİK’İN SEÇİM EKİBİ

Basın-Yayın: Oğuzhan Göker

İnşaat Faaliyetleri: İbrahim Göçer

İnşaat Malzemeleri: Mehmet Zengin

Dericiler: Süleyman Gemci

Tarım ve Hayvancılık: Abdullah Kankaya

Sanayi: Feridun Güldiken

Oto-galericiler: Yalçın Baysan

Tekstil: Ahmet Büyükçam

Beyaz Eşya: Mümtaz Armağan

Keresteciler: Altıner Güç

Nakliyeciler: Hüseyin Yıldırım

Otel ev Konaklama: Nuri Koç

Mimar ve Mühendisler: Merve Kuyu

İletişim ve Bilişim Sektörü: Mehmet Erdoğan

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...