“ITSO’da temsil edilmedik!”

1 Mayıs 2013 18:37

ITSO seçimlerinde ikinci grupta pembe listede yarışacak olan iletişim ve bilişim sektörü temsilcisi Mehmet Erdoğan, “13 yıldır oda üyesiyim. Bu süre zarfında üye aidatı toplanması dışında bana Odanın hiçbir getirisi olmadı” dedi.

11 Mayıs’ta yapılacak ITSO seçimlerinde, iletişim ve bilişim sektörü grubunda İsmail Rüştü Çelik ile birlikte hareket eden Maksi İletişim firması işletmecisi Mehmet Erdoğan, 150’ye yakın telefon satış işi yapan esnafın sorunlarına çözüm beklediğini söyledi. Erdoğan, mevcut yönetimini sorunlarına çözüm bulamadığını da ileri sürdü.

DEĞİŞİMDEN YANAYIZ

13 yıldır Oda üyesi olduğunu ve bu süre zarfında üye aidatı toplanması dışında kendisine Odanın hiçbir getirisinin olmadığını belirten Erdoğan, “Geçen seçimlerde de bu yapıya karşı olduğumuz için Cihan Zengi öncülüğünde kırmızı listede çalışma yaptık ama başarılı olamadık. Şu anda yönetimde olan arkadaşlar her şeyin değişeceğini, esnafa her türlü kolaylık sağlanacağını, bilgilendirmeler olacağını, sektörel bazlı teşvik ve kredilerden yararlanılacağını, sorunlarımıza yönelik her türlü konuyla ilgilenme sözü vermelerine rağmen maalesef hiçbir şey göremedik” dedi.

SEKTÖR SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

Sektörel anlamda cep telefonu satıcılarının sorunları olduğunu belirten Erdoğan, “İletişim sektöründe en büyük sıkıntımız Tüketici Hakem Heyeti kararları. Maalesef tüm arkadaşlarımızın ikinci el telefonların satışıyla ilgili sorunları var. GSM hatlarının satışında sıkıntılar var. Müşteri geliyor ıslak imzasını atıyor faturalı hat alıyor ama bunu kendisinin almadığını iddia ederek Tüketici Hakem Heyetine başvuruyor. Hakem heyetinde ITSO’nun temsilcisi olduğu halde hep satıcılar aleyhine kararlar veriliyor. Ama biz hukuksal sorunlarımız ITSO çözeceği yere kendi imkânlarımızla çözüyoruz. Çalıntı telefon konusu büyük sorun. Tem sektör bu sorunu yaşıyor. Bu konuda başvurabileceğimiz, hakkımızı savunan hiçbir yer yok” diye konuştu.

BİR DERNEK ALTINDA BİRLEŞMEK İSTİYORUZ

Cep telefon satanları bir araya getirecek derneklerin olmadığını belirten Erdoğan, “Merkezde 150 telefon satıcısı var. Yarısı Esnaf Odasına yarısı da Ticaret Odasına kayıtlı ama hiçbir birliktelik yok. Bir dernek çatısı altında birleşirsek fiyat ayarlaması, esnafın korunması bu şekilde halledilebilir. Bir de vatandaşın Belediye İşhanı’na yönelik olumsuz bir algılaması var. Eğer ITSO’ya gidersek buradaki sorunlarımızı Odaya taşıyacağız. Maalesef geçen dönemki Meclis Üyesi arkadaşlarımızın hiçbiri bizim sektörle ilgili değildi. İletişim sektöründen biri yer aldığı zaman sorunları oraya taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

ODA ÜYE KARTIMIZ BİLE YOK

Son olarak yurtdışı seyahatlerine katıldıklarında ITSO üyelik kartı olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını da ifade eden Erdoğan, “Odaya kayıtlı olup olmadığımızı belirten kimlik kartımız bile yok. Bu büyük eksiklik. Örneğin İstanbul Ticaret Odası sektörel bazda cep telefonlarına yönelik Oda üyelerini Çin’e götürüyor. Orada ticaret yapılmasını sağlıyor. İstanbul’da düzenlenen fuarlara Çin’deki firmaları davet ediyorlar iş bağlantıları yapılıyor. Aynı şey burada da yapılabilir” dedi.

 

 

 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...