Zafer Haftası, Zafer Yürüyüşüyle Başladı

28 Ağustos 2012 15:15

Zafer Haftası kutlamaları, Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz'un başladığı Afyonkarahisar'da başladı. Düzenlenen 14 kilometrelik Zafer Yürüyüşü'ne  Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerden öğrenciler ve vatandaşların da  bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Ispartalılardan da bir grup kutlamalara katıldı.

Zafer Haftası kutlamaları, Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz'un başladığı Afyonkarahisar'da, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezi Sergi Salonu'nda '90 Sanatçı 90 Eser' adlı serginin açılışıyla başladı. Kutlamalar kapsamında öğrenci ve vatandaşlar Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı planlarını son kez gözden geçirdiği Şuhut İlçesi'ndeki Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Ziyaretçiler, Mustafa Kemal'in savaş planlarını yaptığı masanın önünde fotoğraf çektirdi.

AKÜ ve Şuhut Belediyesi tarafından hazırlanan 'Zafer Yolu Kültür Sanat Şenliği' ile devam eden kutlamalar kapsamında şarkıcı Yusuf Güney, Şuhut Stadyumu'nda konser verdi. Konseri, Bakan Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, askeri erkan ve yaklaşık 20 bin kişi izledi.

5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Şenliğin ardından Atatürk'ün taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe'ye, Zafer Yürüyüşü başlatıldı. Çakırözü Köyü'nden Bakan Eroğlu'nun başlattığı yürüyüşe öğrenci, vatandaş ve protokol üyelerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Burada konuşan Bakan Eroğlu, etkinliğe katılanların Zafer Haftası'nı kutladı. 90 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kocatepe'ye doğru yürüyüşe geçtiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, "26 Ağustos sabahı çetin bir mücadele sonucunda kahraman ordumuz düşmanı tarumar etti. 15 günün sonunda da Yunan ordusunu İzmir'den denize döktü. Gerçekten bu mutlu gün, bu güzel gün, İstiklal Harbi'nin bir başlangıcı olmuştur" dedi.

SAVAŞ MENÜSÜ İKRAM EDİLDİ

Konuşmasının ardından yürüyüşü havai fişek ve meşaleler altında başlatan Bakan Eroğlu, yaklaşık1 kilometreyürüdükten sonra tüm yürüyüşçüleri tek tek uğurladı. Köylü kadınlar, yürüyüşe katılanları ellerinde bayraklarla karşıladı. Yürüyüşe katılanlara savaş menüsü olan 'hoşaf', 'bükme' (börek) ve 'tahin' ikram edildi. Yürüyüş esnasında Kocatepe yolu üzerindeki tepelere lazerlerle Türk bayrağı çizildi, 'Ne Mutlu Türk'üm' yazısı yansıtıldı. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra aralarında izciler, dağcılık dernekleri, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin aralarında bulunduğu yürüyüşçüler, Atatürk'ün Büyük Taarruz'un emrini verdiği Kocatepe'ye ulaştı.

GÜN DOĞANA KADAR BEKLEDİLER

Burada üniversite öğrencileri hazırladıkları 'Kocatepe' adlı oyunu sahneledi. Oyunun ardından katılımcılar hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü Kocatepe'de battaniyelere sarılarak, sabahı bekledi. Kocatepe'de hatıra fotoğrafı çektiren yürüyüşçüler, gün doğumunu izledikten sonra ayrıldı.

 ADD YÖNETİM KURULU ÜYESİ ERCAN UZUN’UN 

ZAFER HAFTASI TÖRENİNDE YAPTIĞI KONUŞMA:

 "SARIŞIN BİR KURDA BENZİYORDU,

VE MAVİ GÖZLERİ ÇAKMAK ÇAKMAKTI.

YÜRÜDÜ UÇURUMUN BAŞINA KADAR,

EĞİLDİ, DURDU.

BIRAKSALAR

İNCE,, UZUN BACAKLARI ÜSTÜNDE YAYLANARAK

VE KARANLIKTA AKAN BİR YILDIZ GİBİ: KAYARAK

KOCATEPE'DEN AFYON OVASI'NA ATLAYACAKTI."

NAZIM HİKMETİN BU ÜNLÜ MISRALARINDA SARIŞIN BİR KURDA BENZETTİĞİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, 26 AĞUSTOS 1922'DE, SAAT 5,30'DA KOCATEPE'DE BÜYÜK TAARRUZUN BAŞLAMA EMRİNİ VERDİĞİ AN, TÜRK MİLLETİNİN İKİ YÜZYILDAN BERİ SÜREN KÖTÜ TALİHİNİN DE SONA ERDİĞİ ANDIR. KOCATEPE'DE MUTLAK BİR ZAFERİN İŞARETİNİ VEREN TOP ATEŞLERİ AYNI ZAMANDA TAM BAĞIMSIZ, ÖZGÜR, EGEMEN VE ÇAĞDAŞ BİR CUMHURİYETİN KURULACAĞININ DA MÜJDESİNİ VERİYORDU.

TÜRK MİLLETİ YALNIZ ÜLKEMİZİN DÜŞMANLARDAN KURTARILMASI İÇİN DEĞİL,, ÇAĞDAŞ, LAİK VE UYGAR BİR DEVLETİN KURULMASI İÇİN DE ATATÜRK'E TAM DESTEK VERDİ. ATATÜRK, MİLLETTEN ALDIĞI GÜÇLE TÜRKİYE'YE ÇAĞ ATLATTI VE ÜLKEMİZİN DÜNYANIN EN UYGAR ÜLKELERİNİN DÜZEYİNE ULAŞMASININ YOLUMU AÇTI. AKLIN VE BİLİMİN ÖNDERLİĞİNDE TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN BARIŞÇI VE EN SAYGIN ÜLKELERİNDEN BİRİ HALİME GETİRDİ.

ŞİMDİ ONLUM BU YÜCE ESERİNİ TAHRİP ETMEYE ÇALIŞANLAR VAR.. O'NUN EN BÜYÜK DEVRİMLERİNDEN BİRİ OLAN TÜRK MİLLETİNİ BÖLÜP PARÇALAMAYA ÇALIŞANLAR VAR. DİN, MEZHEP VE ETNİK KÖKEN FARKI GÖZETMEDEN BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZIN TÜRK OLDUĞU İNANCIMI ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞANLAR VAR. TÜRK MİLLETİ KAVRAMINI AĞIZLARINA ALMAKTAN KAÇINAN SİYASET ADAMLARI VAR. O'NUN CUMHURİYETİN EN TEMEL DAYANAKLARINDAN BİRİ YAPTIĞI LAİKLİĞİ ORTADAN KALDIRIP TÜRKİYE'Yİ OTORİTER BİR DİN DEVLETİ YAPMAYA KALKIŞANLAR VE BUNLARA PAYANDA OLANLAR VAR. SİLAH ZORUYLA, ATATÜRK CUMHURİYETİNİ YIKIP DEVLET İÇİNCE DEVLET KURMAYA ÇALIŞAN ELİ KANLI TERÖRİSTLERLE MÜZAKERE MASASINA OTURANLAR, HATTA ONURLA KUCAKLAŞANLAR VAR. ÜLKENİN SAYGIN AYDINLARINI, BİLİM ADAMLARINI, GAZETECİLERİNİ, SUBAYLARINI HALKIN GÖZÜNDE KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLAR, ONLARI HEDEF GÖSTEREREK CEZALANDIRILMALARINA ÇALIŞANLAR VAR. YABANCI ÜLKELERİN DÜMEN SUYUNDAN GİDEREK ÜLKEMİZİ ORTA DOĞUNUN SAVAŞ BATAKLIĞINA SÜRÜKLEMEK İSTEYENLER VAR.

BİZ, ATATÜRK'E VE ONUN DEVRİMLERİNE YÜREKTEN İNANAN YURTSEVERLER OLARAK ONLARA DİYORUZ Kİ: BAŞARAMAYACAKSINIZ!

26 AĞUSTOS 1922'DEN BU YANA GEÇEN 90 YIL İÇİNDE BÜYÜK KURTARICI ATATÜRK'ÜN ESERLERİNİ YÜREKTEN BENİMSEMİŞ, VAZGEÇİLMEZ BİR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMİŞ OLAN ON MİLYONLARCA YURTTAŞIMIZ SİZE GEÇİT VERMEYECEKTİR.

BÜYÜK ATATÜRK, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ, SENİN EŞSİZ

DEVRİMLERİNİN EBEDİYEN YAŞAMASI VE TÜRKİYE'NİN SENİN GÖSTERDİĞİN YOLDA     

DEMOKRASİ VE BARIŞ İÇİNDE İLERLEMESİ İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞMAYA DEVAM

EDECEKTİR.

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...