Trafik düzeni sistemleşiyor

29 Nisan 2013 18:56

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir genelindeki 33 kavşaktaki trafik lambalarını yeni nesil ledli sisteme geçirdi. Isparta Belediyesi ayrıca şehir trafiğindeki aksaklık ve arızaları Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan komuta kontrol merkezinde GPRS sistemiyle kontrol altında tutuyor. İstendiğinde trafik ışıkları komuta kontrol merkezinde gerek yeşil dalgaya, gerek flaşöre yönlendirilirken, yine ışık süreleri de ayarlanabiliniyor.

Sistemi yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu sayede trafik lambalarını komuta kontrol merkezinden izleyebiliyoruz. Hangi kavşakta nasıl bir arıza varsa, süre uzatımı ve kısaltmasını merkezimizden yapabiliyoruz. Böylelikle zamandan, personelden ve yakıttan tasarruf ediyoruz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, arızaların anında merkezden görüldüğünü ve arızanın giderildiğini ifade etti. Sistem sayesinde “Hedef nokta biliniyor. Anında arıza gideriliyor. Isparta’mızda trafik lambalarının tamamı kontrolümüz altında. Günlerce arıza tespit çalışmalarına gerek kalmıyor. Eski sisteme göre hız kazanıyoruz. 33 kavşağımızda bu sistem uygulanıyor. Tamamı kontrol altında” şeklinde konuştu.

Şehirde ayrıca yeşil dalga sisteminin oluşturulduğunu, sistemle birlikte yeşil dalgaların ayarlanabildiğini dile getiren Günaydın, “Bir sürücümüz 40-50 km’lik hızlarla gittiği zaman 5 ile 7 kavşakta hep yeşil dalgaya dek geliyor. Böylece sürücülerimiz yakıttan da tasarruf etmiş oluyor. Kazaların, kargaşaların önüne geçilmiş oluyor. Trafik düzeni sistemleşiyor. Belediyemiz her alanda üst noktada çalışıyor” ifadelerinde bulundu.

Bu sistemin kurulmasında ve işletilmesinde personelin de büyük özveri gösterdiğine işaret eden Başkan Günaydın, “Bu fedakarlıklarından ve sistemlerin kurulmasında müdürlüklerimizde bana çok yardımcı oluyorlar. Zabıta Müdürlüğümüz de çok başarılı bir noktaya gelmiştir. Zabıta Müdürlüğümüzü de tebrik ediyorum” dedi.

Belediye olarak teknik ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine böyle bir sistemin benzerinin de Su Arıtma Tesisleri’nde bulunduğunu, kurulan SCADA sistemiyle su depolarının da elektronik sistemle kontrol altında bulundurulduğuna işaret etti. Günaydın, “SCADA sistemini orada da önceden kurmuştuk, bu sayede de su kayıplarımız olmuyor. Depolarımızda taşkınlar olmuyor, kayıplar yaşanmıyor. Dolayısıyla halkımız, ülkemizde en ucuz ve kaliteli suyu içmiş oluyor. Belediye olarak  her konuda teknik ve teknolojiye sahibiz. Minimum harcamalarla, maksimum verim elde etmiş oluyoruz. Bu kontrol sistemleriyle belediyemiz dolayısıyla Isparta’mız kazanç sağlamış oluyor. Bu kazançları da halkımıza yansıtıyoruz. Tüm bu sistemlerimiz halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...