“Isparta’nın turizm potansiyelinin iyi değerlendirilmesi tanıtıma bağlı”

29 Nisan 2013 18:52

Altınbaşaklı öğrencilere Isparta’nın İnanç Turizmi Değerleri konulu konferans verildi.  Konferansın amacının Kolej öğrencilerini Isparta’nın turizm çeşitliliği konusunda bilgilendirmek olduğu açıklandı. Konferans İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılınç tarafından gerçekleştirildi.

Abdullah Kılınç, Turizm faaliyetlerinin gün geçtikçe daha fazla çeşitlendiği ve her geçen gün daha fazla insanın bu faaliyetlerin içerisinde yer aldığına değindi.  Isparta’da inanç turizmi deyince iki değer akla geliyor. Bediüzzaman ve Aziz Paul. Ancak Isparta’nın bu potansiyelinin iyi değerlendirilmesi, turizm alt yapısının oluşmasına ve tanıtım faaliyetlerine bağlıdır. Bu seyahatlerin turizm faaliyeti sayılabilmesi için, turistlerin gittikleri yerlerde en az bir gece  konaklaması ve turizm işletmelerinin ürettiği mal ve hizmetleri talep etmeleri gerekmektedir. İnançlarının geçmişine uzanmak, dinlerinin önemli merkezlerini ziyaret etmek, inançlarının zorunlu gördüğü ziyaretleri yaparak “hacı” olmak isteyen ve bu şekilde manevi tatmin, iç huzuru arayan insanların beklentilerine inanç turizmi kapsamında kılavuzluk yapılmaktadır. Doğal olarak inanç, alınıp satılan ve ticareti yapılan bir mal değildir. Ancak insanların inançlarının gereği olarak kutsal yerleri görmek, manevi tatmine ulaşmak için seyahat ettikleri de bir gerçektir. Hatta bu yerler sadece inananları tarafından değil, meraklıları tarafından da ziyaret edilmekte ve bu mekanlar tur organizasyonları içerisinde özellikle yer almaktadır. Bilhassa  Batı Avrupa ülkeleri, Kuzey Amerika ve Japonya gibi ülkeler basta olmak üzere, pek çok ülkede, insanların ekonomik gelir düzeylerinin yükselmesi, ulaşım imkanlarının ve bos zamanların artması, bu sektörün gelişiminin başlıca sebepleri olarak görülmektedir. Bu gelişime paralel olarak turizm faaliyetine katılan insan profilleri ve beklentileri de çeşitlenmektedir. Turizm faaliyetine katılan farklı yaş ve kültüre sahip insanların beklentileri, turizm sektöründe bulunanları yeni arayışlara yöneltmekte, bunun sonucu olarak alternatif turizm faaliyetleri önem kazanmaktadır.

Konferans sonrası İl Kültür ve Turizm müdürü Abdullah Kılınç ve yardımcısı Resul Taştan’a hediye ve plaket takdim edildi.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...