Yaz aylarında trafik kazaları artıyor

28 Ağustos 2012 15:10

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, ölümlü trafik kazalarının sebeplerinden bir tanesinin de uykusuz araç kullanma olduğunu belirterek; “Özellikle yaz mevsiminde sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle öğle saatlerinde araç kullanılmamalıdır” dedi.

Türkiye’de trafik kazalarında her gün onlarca kişi hayatını kaybediyor. Özellikle son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kazalarda da ciddi oranda bir artış yaşanıyor.  Termometreler 30 dereceyi gösterirken, aşırı artan sıcaklıkların trafik kazaları üzerindeki etkisini de kendisini olumsuz yönde gösteriyor.

TURAL; “HER GÜN ONLARCA

VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBEDİYOR”

Ölümlü trafik kazalarının sebeplerinden bir tanesinin de uykusuz araç kullanma olduğuna dikkat çeken Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Tural, “Ülkemizde trafik kazalarında kaybettiğimiz insan sayısı hala çok fazla. Daha geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazalarında onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlarca vatandaşımız da yaralandı.

“SABIRLI, HOŞGÖRÜLÜ VE SAYGILI OLUN” 

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde sona eren bu yılki Ramazan ayı aşırı sıcakların yaşandığı günlere denk gelmişti. Dolayısıyla, oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşmekte, açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılması yaşanmış ve bu da Ramazan ayında kazaların daha fazla olmasına sebebiyet vermişti. Şimdi ise Ramazan ayı bitti ama yaz sıcakları tüm hızıyla devam etmektedir. Bu nedenle sürücüler dikkatli olmalı ve kendilerini trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemelidir. Hiç değilse üzücü haber almamak için acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli bir şekilde araçlarınızı sürünüz. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması kaçınılmazdır.

“YORGUN DİKERSİYON BAŞINA GEÇMEYİN”

Sürücülerimiz trafik kazalarına davetiye çıkarmamak için aşırı sıcaklarda sürat yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları gerekmektedir. Ölümlü kaza oranı düşmesine rağmen ülkemizde günlük ortalama 14-15 vatandaşımızı kazalarda kaybediyoruz. Tatil dönemlerinde ise bazen iki katına kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiğini görüyoruz. Bu kazaların büyük sebebi, sıcaktan ve nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız olarak görülüyor. Öğle vakitlerinde sıcaktan eriyen asfalta dikkat ediniz. Mecbur kalmadıkça öğlen sıcağında yola çıkmayınız.  Geçtiğimiz yılın ilk altı ayında meydana gelen 143 bin 740 ölümlü ve yaralanmalı kazada bin 552 vatandaşımızı kaybetmemize neden olan sürücü kusurlarının başında, yüzde 30 gibi yüksek oranda aracımızın hızını yol, hava durumu ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak geliyor. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı yolculuğun sonuna doğru varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor” dedi.

Bu haber 761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...