SDÜ’de Ormancılık Konferansı Düzenlendi

29 Nisan 2013 18:12

Süleyman Demirel Üniversitesi Ormancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ormancılık Örgütünde Araştırma Faaliyetleri ve Önemi” konulu bir konferans düzenlendi.

Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ormancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Tolunay, araştırma faaliyetlerinin ormancılıkta yapılış şeklinin tartışılacağını etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tolunay, ormancılıktaki araştırma faaliyetlerinin bilimsel esaslar çerçevesinde yapılması gerektiğini söyledi.

Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Alkan ise araştırmaya değer veren ve buradan elde ettikleri bilgileri öğrencileriyle paylaşan bir üniversite olduklarını belirterek bu tür etkinliklerin düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını ve her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Dr. Ahmet Şenyaz tarafından verilen “Ormancılık Örgütünde Araştırma Faaliyetleri ve Önemi” konulu konferansa geçildi. Ormancılık, ormancılık araştırmaları ve ormancılık araştırmalarının geleceği hakkında bilgi veren Şenyaz, ormanın “bilim”, “sanat”, “zanaat”, “planlama”, “yönetim” gibi çok sayıda tanımı olduğunu ormanların hem şimdiki nesil için hem de gelecek nesil açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Ormanların korunması gerektiğini bunun için de Ar-Ge’ nin gerekli olduğunu ifade eden Şenyaz, “Üretimi artırmak, kaynak israfını önlemek, ekosistemi izlemek, mevzuatı geliştirmek, bilimsel bilgi birikimini artırmak, uygulamacıya yardımcı olmak için Ar-Ge gerekli” dedi.

 

Bu haber 814 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...