Makedonya’ya uzanan dostluk eli

29 Nisan 2013 18:03

El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, düzenleyecekleri kermes ve Balkan Gecesinden elde edilecek olan gelirin Makedonya Türk Kadın Teşkilatı’na bağışlanacağını bildirdi. Etkinlik için Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı ve Makedonya Milletvekili Erdoğan Saraç ve beraberindeki heyet Isparta’ya geldi.

İnci Arda, Gülten Göksel ve Murat Esin kardeşlerin El Ele Derneği’ne bağışladığı Çelebiler Mahallesi, Aldan Sokaktaki bina dün Kültürevi olarak törenle açıldı. Açılışa Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı ve Makedonya Milletvekili Erdoğan Saraç ve beraberindeki heyet de katıldı. El Ele Derneği, gelen heyeti 5 günlük program dahilinde ağırlayacak. El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, 2 yıl önce tanıştıkları ve gönül dostluğu kurdukları Balkan dostlarını Isparta’da ağırlamanın sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Heyetin iade-i ziyaret olarak Isparta’ya geldiklerini açıklayan Aydın, 5 gün boyunca kendilerini ağırlayacaklarını ve kültürleri tanıma adına alışverişte bulunacaklarını belirtti.

DERNEĞİMİZİN FAHRİ BAŞKANLARI

MAKEDONYA’YA ANAOKULU İLKOKUL YAPACAK

Heyetin ülkelerine döndüklerinde Isparta’dan övgüyle bahsetmelerini sağlamak istediklerini ifade eden Aydın, “Bizlerin isteklerini kırmayarak davetimize icabet eden dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca derneğimizin fahri başkanları olan Zühtü Altuğ ve Belma Altuğ’un Makedonya’da bir anaokulu ve ilkokul kuracağı müjdesini de buradan vermek istiyorum. Kermesimizden ve Balkan gecemizden elde edilecek olan tüm gelir Makedonya Türk Kadın Teşkilatı’na bağışlanacaktır” dedi.

İNANIYORUZ Kİ BU KÖPRÜLER DEVAM EDECEK

Öte yandan daha önce hiç Anadolu’ya gelmediklerini belirten Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı ve Makedonya Milletvekili Erdoğan Saraç ise sivil toplum kuruluşlarının gönülden yardım etmelerinin paha biçilmez bir değere sahip olduğunu bildirdi. Kurulan bu köprülerin devam edeceğine inandıklarını açıklayan Saraç, “Böyle dostlarla buluşmak ve oradaki milli ve manevi değerlerimizi ayakta tutmak için gerçek manada destekçi sağlamak açısından son derece mutluyum. Bu bağlar eskiden bu yana sürmektedir. Biz Makedonya Türkleri olarak en çok İstanbul’a kadar gidişimiz olmuştu. Anadolu’ya kadar uzanamamıştık. Ancak bir ziyaret esnasında El Ele Derneği’nin Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini tanımak bize hakikaten büyük mutluluk verdi. Çünkü aynı insanlarla, aynı ilkeleri paylaşmak, milli manevi değerleri açısından aynı duyguları yaşamak ve özellikle gelenek görenek gibi adetlerimizin hiç eksiksiz aynı olduğunu da görmek bizi ayrıca mutlu etmiştir. O yüzden Canan hanıma bizleri Güller Diyarı Isparta’ya davet etmelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki bu köprüler devam edecektir. Özellikle de Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımız olması hasebiyle de Türkiye Cumhuriyeti’nin de bize yaptıkları şeyler var. Sivil toplum kuruluşlarının da gönülden bize yardımcı olması paha biçilmez bir değere sahiptir” diye konuştu. 

KÜLTÜREVİ OLUŞTURULDU

El Ele Derneği, Isparta'nın öz değerlerini yansıtan müze niteliğinde bir 'Kültürevi' oluşturdu. Aydın, burada en az 50 yıllık eserlerin müze anlayışında sergileneceğini söyledi. Aydın, tarihi değer taşıyan her eşyanın sergilenmek üzere Kültürevi'ne verilebileceğini belirterek, Makedonya Odası'nın da oluşturulacağını ifade etti.

ısparta-Makedonya El Ele Dostluk Köprüsü sloganı ile 5 günlük süre içerisinde ilimizde konuk edilecek program şöyle:

25 Nisan 2013 Perşembe

14:00: Antalya’ya hareket

16:30: Antalya Havalimanından karşılama

Öğretmenevinde konaklama

19:30: Öğretmenevinde akşam yemeği

26 Nisan 2013 Cuma

11:00: Öğretmenevinde basın toplantısı

14:00: El Ele Derneği Kültür Evi açılışı

19:30: El Ele Derneği Kültür Evinde Sıra Gecesi

27 Nisan 2013 Cumartesi

Şarkikaraağaç gezisi

28 Nisan 2013  Pazar

Kültür evinde Kahvaltı ve Isparta Gezisi

14:00: Goblen Sergisi (Iyaş AVM)

16:00: Gölcük’te piknik

20:30: Balkanlar Konferansı (Öğretmenevi)

29 Nisan 2013 Pazartesi

11:00: Barida Hotels’de kermes

20:00: Barida Hotels’de yemekli eğlence

 

Bu haber 928 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...