Osmanlı Hamamı’nda Restorasyon Devam Ediyor

29 Nisan 2013 17:58

Kaş Mahallede bulunan Osmanlı Hamamında, mevsim şartlarının uygun olmasıyla restorasyon çalışmalarına yeniden başlandı. Avlu duvarlarının inşasından sonra soyunmalık bölümlerinin ahşap kısımlarının onarım ve yeniden inşasına devam ediliyor.

Kaş Mahallede bulunan yapı, Osmanlı Dönemi su yapılarının en güzel örneklerinden birisi olarak gösteriliyor. Yalvaç Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl sonu başlanan restorasyon çalışmalarında ilk olarak avlu duvarları onarılarak yapı koruma altına alınmıştı. Mevsim şartlarının çalışmaya uygun olması sonucu geçtiğimiz hafta yeniden başlanan çalışmalarda yapının ön giriş bölümünde bulunan ve ahşap malzemeli soyunmalık kısımlarının onarımına başlandı.

Dikdörtgen planla hamam yapısının doğu kısa yüzünde bulunan girişi bölümünde, doğu ve güney yönlerde olmak üzere “L” biçimli yerleştirilmiş soyunmalık kısmı bulunmakta. İki katlı olan bu bölümde sürdürülen çalışmalarda birinci katın onarımı tamamlanmak üzere. Bu bölümün kuzeydoğu köşesinde konumlanan döner merdivenle çıkılan ikinci katın restorasyonuna ise birinci kattaki çalışmaların tamamlanmasının ardından başlanacak.

Restorasyonun tamamlanmasının ardından tescilli yapının hamam müzesi olarak işlevlendirileceğini belirten Belediye Başkanı Tekin Bayram, ayrıca burasının çeşitli sergilerin açılabileceği bir sergi mekanı olarak da kullanılacağını ifade etti.

 

 

 

Bu haber 582 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...