Türkçe Olimpiyatları 2 Haziran’da Isparta’da

27 Nisan 2013 13:24

Isparta, 2 Haziran’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Bu kapsamda Vali Memduh Oğuz başkanlığında Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları yetkililerinin katılımıyla Valilik Gül Salonunda hazırlık toplantısı yapıldı.

2 Haziran’da Isparta’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatlarına 20 ülkeden 70 öğrenci katılacak. Konunun tarafı Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Keskin, “Geçen yıl öğrenciler ilimizden ayrılırken memnuniyetlerini ifade etmişlerdi. Bu yıl da inşallah aynı memnuniyet içerisinde hem ülkemizin hem de Ispartamızın tanıtılmasına katkı sağlayacaklarına inanıyoruz” dedi.   

ISPARTA İÇİN ALTIN DEĞERİNDE BİR ORGANİZASYON

Öte yandan Türkçe Olimpiyatlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını ve bu organizasyonun Isparta için altın değerinde bulunmaz bir nimet olduğun savunan Vali Memduh Oğuz ise “Türkçe Olimpiyatları Ispartamızın sesini dünyanın her tarafına duyurdu. Geçen yıl 41 vilayette gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde benim tespit ve duyumlarıma göre en iyi organizasyonlardan bir tanesinin de Isparta’da yapıldı şeklinde oldu. Geçen sene yaklaşım şuydu; Bu Isparta’nın bir faaliyetidir ve Isparta hep birlikte ev sahibidir. Bu doğrultuda bütün kamu kuruluşları, başta Isparta Belediyesi olmak üzere yerel yönetimler ev sahipliği yaptı. Üniversitemizden çok ciddi destek gördük. Bütün bunların üzerine Isparta’nın zenginliklerinin dünyada bilinmesini isteyen sivil toplum örgütlerini de bu sene organizasyona dâhil edeceğiz. Heyecanla ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Çünkü gördük ki sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde bu organizasyondan söz ediliyor. Latin Amerika’ya gittiğimizde, Japonya’ya gittiğimizde geçen sene Isparta’daki Türkçe Olimpiyatlarından söz edildiğini gördük. Bu Isparta için altın değerinde bulunmaz bir nimet. O bakımdan bu sene daha da sıkı tutacağız ve Isparta’nın tanıtımına destek sağlamak isteyen herkesi organizasyona dâhil edeceğiz” dedi.

Bu haber 545 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...