“Amacımız halkın cebini yakmamak”

25 Nisan 2013 18:40

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Polis İletişim ve Paylaşım Ağı Projesi kapsamında sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Herkesimin öneri ve şikâyetlerini not alan Or, amaçlarının; Isparta’da suç oranını azaltmak olduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, 2013-2014 yıllarını kapsayacak Sivil Toplum Kuruluşları ve Polis İletişim ve Paylaşım Ağı Projesi kapsamında Polisevi’nde kentteki işçi ve memur sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bululdu ve temsilcilerin İl Emniyet Müdürlüğü’nden beklentileri alındı. Toplantıda temsilcilere seslenen Or, göreve geldiği ilk günden bu yana halkla iç içe olmayı hedeflediğini bu yüzden STK’ların fikirlerinin de kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

HALKIMIZ BİZE DESTEK OLUYOR

Ispartalının her alanda kendilerine destek ermeye başladığını ifade eden Or, her ilin kendine göre önceliklerinin bulunduğunu ancak kendileri için halkı rahatsız eden her şeyin öncelikleri olduğunu vurguladı. Halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmesi adına idari bürolardaki personelin üçte birini asayiş ekiplerine alarak dışarıdaki personel sayısını arttırdıklarına dikkat çeken Or, hedeflerinin vatandaşın ihbarını değerlendirecek ekibin 1,5 dakika içerisinde olay yerine gitmesi olduğunu söyledi.

MOBESE’LERİMİZ YETERSİZ!

Öte yandan İl genelinde MOBESE ile çalışmalar yaptıklarını dile getiren Or, “İlimizdeki MOBESE durumu bizim açımızdan yetersiz. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Ayrıca 12 noktaya da seyyar ve ya da sabit MOBESE kameraları koymaya çalışıyoruz. Bunun maliyeti 600 bin TL civarında. Eğirdir’de MOBESE var ancak yetersiz. Diğer ilçelerimizde de MOBESE çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

SUÇU KENDİ VATANDAŞIMIZ İŞLEMİYOR

Diğer taraftan Isparta’da işlenen suçlara bakıldığında kişilerin Isparta dışından gelen şahıslar olduğuna dikkat çeken Or, “Bu anlamda ilin çıkışlarında asayiş uygulamaları yapılıyor. Tabi burada herkes durdurulmuyor. Bizce bilinen malum şahıslar durdurulup Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılıyor. Hangi mahalleden ne tür şikâyetler geliyorsa o mahallelerde ona yönelik uygulamalar yapılıyor. 6 aylık süreç içerisinde 90 bine yakın kişinin GBT’sini yaptık. Bu sorgulamalarda çeşitli suçlardan aranan 2 bin kişi yakalandı. GBT’ler vatandaşın vaktini almıyor. Bize yardımcı olurlarsa çok seviniriz. Tüm ekiplerimize PC tablet dağıttık, GBT 30 saniyeyi geçmiyor” diye konuştu.

TRAFİK KAZALARINDA YÜZDE 23 AZALMA KAYDETTİK

Son olarak kent genelinde ciddi anlamda trafik uygulamaları başlattıklarını belirten Or, özellikle en çok şikâyetin geldiği abartı egzozu olan motosikletlere karşı uygulama yaptıklarını, bunlara tolerans göstermediklerini kaydetti. Her gün 5 farklı kavşakta trafik uygulaması gerçekleştirdiklerini ifade eden Or, “Yapılan trafik denetimleri ile trafik kazalarında yüzde 23'lük azalma oldu. Amacımız ceza yazıp, vatandaşın cebini yakmak değil. Yaptığımız tüm işlemler eğitici ve önleyicidir. Ancak bir başkasının hayatı tehlike attığında bunun bir affı yok. Alkollü araç kullanan 300'den fazla sürücüye işlem yapıldı. Denetimlerimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...