Yalvaçlılar yabancı halk oyunları ekiplerini ağırladı

25 Nisan 2013 18:12

Yalvaç Belediyesi, Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali için Eğirdir’e gelen yabancı halk oyunları ekiplerini Yalvaç’ta ağırladı. 22 Nisan Pazartesi günü Yalvaç’a gelen ekipler ilçeyi gezip, Çınaraltı’nda gösteriler yaptı ve 23 Nisan’ı Yalvaç’ta bir gün önceden kutladı.

Eğirdir Kaymakamlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali” için ülkemize gelen yedi farklı ülkenin çocuk halk oyunları ekipleri Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın daveti üzerine bir günde Yalvaç’ta gösteriler sundu. 

Festival kapsamında Eğirdir’e gelen Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Polonya, Romanya, Hindistan ve Ukrayna çocuk halk oyunları ekipleri 22 Nisan Pazartesi günü Yalvaç’a geldi. 350 kişilik kalabalık bir kafile halinde Yalvaç’a gelen ekipler ilk olarak Pisidia Antiokheia antik kentini gezdi. Ardından Kuşçular Parkı’na geçen konuklar burada Yalvaç Belediyesi tarafından kendilerine ikram edilen öğle yemeklerini yediler.

Öğleden sonra Eğirdir Halk Eğitim Müdürü Durmuş Ali Arslan önderliğinde Yalvaç Belediyesine gelen konuklar Başkan Bayram’ı makamında ziyaret ettikten sonra hep birlikte belediyenin önünden kortej halinde Çınaraltına yürüdüler. Çınaraltında her ülke kendine özgü kıyafetleriyle kendi oyunlarını Yalvaçlılar için sundu. Saat 15:00’de başlayan gösteriler saat 18:00’e dek devam etti ve Yalvaçlıların büyük beğenisini topladı.

Bu haber 2433 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...