Şehrin altyapısı baştan aşağıya yenileniyor

28 Ağustos 2012 14:51

Mahallelerdeki tamirat işlerini yürüten Isparta Belediyesi büyük projelere de imza atmaya devam ediyor. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan projeler sayesinde şehirdeki yağışlar sonrasında ev ve konutlarda su baskınları yaşanmaması için 4 büyük projeye başlıyor.

Şehri baştan aşağıya yağmursuyu şebekeleri ile döşeyeceklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,  vatandaşlara özellikle çatılardan gelen yağmursularının, kanalizasyon şebekelerinden ayrılmasını ve yağmur suyu giderlerine bağlanması çağrısında bulundu.

MATBAALAR CADDESİ TAMAM

SIRA KAFELER CADDESİ’NDE

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Pirimehmet Mahallesi, Matbaalar Caddesi ve 1757 Sokak’taki çalışmalar son aşamaya geldi. 50-70 yıllık hatlar bakıma alındı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Pirimehmet Mahallesi ile Mimar Sinan Caddesi arasında kalan bağlantıların artık eskidiğini ve çökme noktasına geldiğini söyledi. Esnaf ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bu bölgede çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Günaydın, Ramazan Bayramı’nın hemen ardından hızlı bir çalışmaya girdiklerini ve sıkıntıların giderildiğini dile getirdi. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sırasında kazılan noktalarda patlaklarla karşılaşıldığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sıkıntıların kısa sürede aşıldığını belirtti. Pirimehmet Mahallesi’nde doğalgaz çalışmalarının da bitirilmek üzere olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Günaydın, “Bugün Pazar günü olmasına rağmen çalışıyoruz. Esnafımızı ve mahallemizi sıkıntılardan kurtarıyoruz. Birkaç gün esnafımız ve vatandaşlarımız sıkıntı çekmiş olabilir, aylar sürecek çalışmayı biz kısa bir sürede tamamlıyoruz. Bundan dolayı esnaf ve halkımızdan biraz sabır istiyoruz. Pazar günü olmasına rağmen belediye ayakta ve çalışıyor. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürümüz ve personeline teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmaların yıllarca dayanmasını diliyorum” dedi.

Pirimehmet Mahallesi’ndeki çalışmaların ardından Kafeler Caddesi’ne geçeceklerini belirten Başkan Günaydın, “Bu bölgemizi de sağlam bir altyapıya kavuşturacağız” ifadesinde bulundu.

DEMİRKÖPRÜ-OTOGAR İÇME

SUYU ANA HATTI DEĞİŞİYOR

Bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği, Demirköprü’den başlayan ve 6 Mart Caddesi’ni takip ederek Otogar’a kadar ulaşan içme suyu ana hattı yenilenecek. 70 yıl önce yapılan içme suyu hattının artık neredeyse kullanılamaz hale geldiğini anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şehri yarıp, derin hattı yeniden yapıp gelecek 100 yıllara teslim edeceğiz. Bu iş bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği bir iştir. Bu hattı yenilerken, yine caddeye yağmur suyu şebekelerini ve ızgara dağıtımlarını yapacağız ve son olarak caddemizi dayanıklı asfalt ile kaplayacağız” dedi.

ŞEHRİ YAĞMUR SUYUNDAN

KURTARACAK 4 BÜYÜK

HAT YAPILACAK

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehir merkezinde yaptıkları altyapı ve asfalt çalışmaları sonrasında şehrin yeni bir kimliğe kavuşturulduğunu söylerken, su baskınlarının tamamen ortadan kaldırılması amacıyla 4 büyük yağmur suyu ana hat yapımının başlatılacağını duyurdu. Bu projelerin normal maliyet rakamlarının 10 milyon lirayı bulduğunu ancak bunların belediye imkanlarıyla 2.5 milyon liraya mal edilebileceğini söyledi.

ASRİ MEZARLIK-FATİH MAHALLESİ

YAĞMUR SUYU ANA TAŞIYICI HATTI

Özellikle üst mahalleler olarak bilinen Işıkkent, Batıkent, Fatih, Muzaffer Türkeş gibi mahallelerden gelecek olan yağmur sularının DSİ kanalına deşarjı için hazırlanan proje yaklaşık3 kilometreuzunluğunda. Uygulanacak projenin yağmur suyu ana taşıyıcı hattı olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, bu işe önümüzdeki ay içerisinde başlamayı planladıklarını dile getirirken, bu işin ihale ile yaklaşık 2-2.5 milyon liraya mal olacağını ancak bunu belediye imkanlarıyla yapacaklarını ifade etti. Günaydın, “Bu hattımızın sadece malzemesi 774 bin lira civarında tutuyor. Bunu kendi imkanlarımızla yapacağız. Bir miktarda araç gereç ve diğer ihtiyaçlarla bu bedel 850 bin lira civarında bir rakama mal olur. İşte biz parayı buradan kazandığımız gibi, zamandan da tasarruf etmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

MİGROS-BOZANÖNÜ

ANA TAŞIYICI HATTI

Migros önünden başlayan ve Bozanönü’ne kadar uzanacak olan 4 km’lik bir yağmur suyu ana taşıyıcı hattı çekilecek. Bu sayede Özkanlar ve Sanayi sitesi bölümünden gelen yağmur suları bu ana hat ile birlikte DSİ Kanalına deşarjı sağlanacak. Günaydın, “Bu projenin de ihale ile yapılması halinde 4 milyon liraya mal olması bekleniyor. Ancak biz bunu da kendi imkânlarımızla 1,5 milyon liraya mal etmeyi planlıyoruz” dedi.

ÇÜNÜR-MEHMET TÖNGE

SERMET-ANTALYA YOLU

ANA TAŞIYICI HATLARI

Toplam uzunluğu 6 km’yi bulacak olan Çünür Mahallesi-Mehmet Tönge Mahallesi arasında yapılacak olan yağmur suyu ana taşıyıcı hattı da DSİ kanalına deşarj edilecek. Yine uzunluğu 3 km’yi bulan Sermet Mahallesi’nden başlayan ve Antalya yolundan yeni tabakhane yanındaki DSİ kanalına deşarjı sağlanacak olan yağmur suyu ana taşıyıcı hattı yapılacak.

SU BASKINLARI TARİH OLACAK

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 1,5 yıl içerisinde tamamlamayı hedefledikleri bu projelerle birlikte Isparta’da su baskınlarının tarihe karışacağını belirtti. Günaydın, “Planlı ve projeli çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 10 milyon lirayı bulacak olan bu projeleri biz belediye olarak kendi imkânlarımızla 2,5 milyon liraya mal etmeyi hedefliyoruz. Bu projelerimizin devreye girmesiyle birlikte tüm şehrimizi sudan kurtarmış oluyoruz. 80 km’lik dayanıklı asfalt yol hedefimiz emin adımlarla devam ediyor. Şehri yeniliyoruz. Şehrimizi 81 ile örnek yapıyoruz. Bundan önceki senelerde 174 evimizde su baskını yaşanmıştı. Son yaptığımız yağmur suyu altyapı çalışmalarıyla bu sayı 45’e kadar düştü. Bu evlerimizi de bu su baskınlarından kurtarıyoruz. Hedefimiz bu. Bu hedef için gece-gündüz, hafta içi-hafta sonu, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımızı yürütüyoruz” görüşlerinde bulundu.

YAĞMUR SUYU GİDERLERİNİZİ AYIRIN ÇAĞRISI

Isparta’da artık yaptıkları çalışmalarla yağmur suyu giderlerinin kanalizasyondan ayrıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşlara ‘evlerinizdeki yağmur suyu giderlerini, kanalizasyon hatlarından ayırarak bağlantılarınızı yapın’ çağrısında bulundu. Günaydın, “Çatılardaki yağmur sularının artık kanalizasyona bağlanmaması gerekiyor. Vatandaşlarımız bu bağlantılarını ayrı bir şekilde yapmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız bu konuda yardımcı olurlarsa sevinirim. Bunu yapmalıyız ki, su baskınları ve kanalizasyon baskınlarından kurtulalım. Bunu yapmayanlar ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde ihtarlarımıza başlayacağız ve bu konu ile ilgili olarak gerekirse cezai işlem uygulayacağız” görüşlerinde bulundu. 

 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...