Belediye çocuklara emanet

24 Nisan 2013 14:38

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar sembolik görev aldı. Cumhuriyet ortaokulu öğrencilerinden Türkan Uzuner ve Doğukan Yiğit dün başkanlık koltuğuna oturdu. Genç Başkanlar Belediye daire müdürlerine görev verdi. Başta kendi okulları olmak üzere Isparta’daki okul bahçelerinin düzenlenmesi, yeşillendirme ve ağaç dikilmesi noktasında istekte bulundular.

Belediye Başkanlık makamında yapılan törende Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın şehir dışında olması dolayısı ile Başkan Vekili Orhan Eren kapıda karşıladı. Cumhuriyet ortaokul öğrencilerine Öğretmen Özlem Demirbilek ve Okul Müdürü Mustafa Dinç eşlik ettiler.

Belediye Başkan Vekili Orhan Eren’e çiçeklerle gelen çocuklar Eren’den hediyelerini de aldılar.

Program öncesi kısa bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, “Türk halkının var yada yok olma gününün tarihidir. Bu tarihimizin bilinci içerisinde bu günümüzü çocuklarımıza armağan ettik. 23 Nisan 1920’de başlayan bu mücadele bilindiği üzere kolay kazanılmadı. Ciddi bir mücadele sonrasında ülkemize düşmanları sokmadık. Dünya ülkeleri arasında da çocuklarına önem veren ve bayramı olan tek ülkede Türkiye’dir” dedi.

Genç Başkan Doğukan ise okul bahçelerinin düzenlenmesini okullarının tarihi bir okul olması nedeniyle restore edilmesini istedi.

Türkan Uzuner ise belediyeden konferans salonu istedi.

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...