Şükrü Top, ITB’nin yönetimine aday

24 Nisan 2013 14:29

Toposmanoğlu Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Top, 9 Mayıs’ta yapılacak olan Ticaret Borsası seçimlerine aday olduğunu ve seçimlere beyaz pusulayla katılacaklarını açıkladı. Top, hayatın zorlukların görmüş, para kazanmanın zorluğunu bilen bir kişi olduğunu belirterek “Çok gezen biliyor ve bizler sürekli fuarlardan toplantılara yıllarca koşturduk. Çok şeyi bildiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Toposmanoğlu Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Top, yönetiminde bulunan Sedat Savlu ve Hüdai Şahin ile birlikte dün Ticaret Borsası’nda yapılacak olan seçimlere aday olduğunu açıkladı. Top, toplantı öncesi Savlu ve Şahin’e söz verdi. Sedat Savlu “Bir görev değişikliğinin, kan değişiminin faydalı olacağını düşündük” derken Hüdai Şahin ise “Kendimizi yaptığımız işlerle kanıtlamış insanlarız. Bu başarıyı Isparta’yla paylaşmak istiyoruz” dedi. Ardından Top, düşüncelerini ve projelerini açıkladı.

BORSAMIZIN GELİRİNİ ARTIRARAK KAYIT DIŞI GELİRİ ENGELLEYECEĞİZ

İlk olarak göreve geldikleri takdirde Ticaret Borsasının görev ve faaliyetlerini, avantajlarını tüm sanayicilere anlatarak borsanın kayıtlı olan 300 üye sayısını artırmayı planladıklarını açıklayan Top, şunları söyledi; “Bu durumda hem borsamızın üye sayısı ve geliri artacak hem de kayıt dışı kazanç önlenmiş olacak. Isparta borsamız daha gülcü ve daha büyük potansiyele sahip olacak.

İLÇELERDE BORSA OFİSİ AÇACAĞIZ

Gelendost, Şarkîkaraağaç ve Yalvaç ilçelerimizde 100’ün üzerinde borsamıza kayıtlı üyemiz bulunmaktadır. Bu bölgede de üye sayımızı artırıp bir ilçemizde Borsamıza ait bir ofis açmayı planlıyoruz. Bu şekliyle bu ilçelerimizdeki esnaf, tüccar, sanayici arkadaşlarımıza daha çabuk ve kaliteli hizmeti sunacağız.

DANIŞMANLIK HİZMETİNİ ÜCRETSİZ VERECEĞİZ

Borsamızda bir proje hazırlama ofisi kuracağız. Borsamıza kayıtlı üyelerimizin KOSGEB, BAKA, Kırsal Kalkınma Koordinasyon Kurulu, Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleme Fonu, TÜBİTAK, SDÜ vb. kuruluşlara verecekleri projeleri borsamızda kendi ekibimiz tarafından hazırlayacağız. Bu işler için herhangi bir ön avans alınmayacak olup proje onaylandığı takdirde borsamızca cüzi bir katılım bedeli alınacaktır. Bu sayede üyelerimiz kapı kapı dolaşıp danışman firma aramak zorunda kalmayacaklar. Hizmeti borsamız bünyesinde üyelerimize ücretsiz sunacağız.

MEYVELERİMİZİ ŞOKLAYARAK NORMAL DEĞERİNİN ÜSTÜNDE SATACAĞIZ

Bölgemiz sebze ve meyve yetiştiriciliği için çok uygun bir konumdadır. Ama maalesef bölgemizde mevsiminde yetişen meyve ve sebzeyi işleyen bir tesis bulunmamaktadır. Elma, gül, kayısı, vişne, kiraz, üzüm vb. mamulleri sezonunda işleyip şoklayarak muhafaza edilebilecek bir tesise ihtiyaç vardır. Bizler borsa önderliğinde bir şirket oluşturarak üyelerimize ve halka açık meyve ve sebze işleme şirketi kurmayı hedefliyoruz. Kırsal kalkınma ve BAKA bu şekildeki işletmelere %70 e varan hibe ve destek vermektedir. Borsamızın önderliğinde bu oluşumu gerçekleştirip müstahsilimizin malını en iyi şekilde değerlendirmeyi düşünmekteyiz. Yani Ispartamızın, Gelendostumuzun, Eğirdirimizin, Senirkentimizin elmasını 25 kg’lık sandıklardan çıkartıp, viyollerde pazara sunmak hedeflerimiz arasındadır. Yani Yalvacımızın kayısısını şoklayarak Türkiye’deki reçel ve komposto firmalarına pazarlayarak normal değerinin en az 4-5 katı üzerinde tüccarımıza gelir sağlamayı hedefliyoruz. Bunun gibi örnekleri çoğaltmak Isparta’mız için mümkündür.

Müstahsilin pazarda çok ucuza sattığı ürünü bizler bu gibi tesislerimizde işleyerek Antalya bölgesindeki otellere ve turizme ve dahi tüm dünya ülkelerine çok daha kazançlı fiyatlara satabiliriz. Bu şekilde hem istihdamı artırmış hem müstahsilimizin ürününü değerlendirmiş hem de ekonomiye katma değer kazandırmış olacağız.

DIŞ TİCARET MASASI OLUŞTURACAĞIZ

Borsamız bünyesinde bir dış ticaret masası oluşturacağız. Tüm dünya ülkeleri ile borsamız bağlantı halinde olacak ve çiftçimize köprü görevi görecek. Sanayicimizin deposundaki ürünlerin ayda bir stok cetveli alınarak bölgemizde bulunan toplam mamul madde miktarım tespit ederek bunların pazarlanması amacıyla yurtiçi ve yurtdışı Pazar oluşturacağız. Mesela, soğuk hava depolarımızdaki değişik kalite ve cins elma stokları öğrenilerek yurtiçi ve yurtdışındaki bu ürünleri almak isteyen firmalarla alıcı satıcı arasında borsamız bir kontak görevi oluşturmayı hedeflemektedir. Bu sayede depolarımızdaki bekleyen mamuller satılarak ekonomiye katkı sağlayacak ve üyemizin malı en iyi fiyattan ve en iyi şekilde pazarlanmış olacaktır. Aynı şekilde bölgemizde üyelerimizin ihtiyacı olan ürünler borsamıza bildirilecek borsamız aracılığı ile araştırılarak bu ürünlerin en uygun bir şekilde yurtiçinden veya yurtdışından ithalatına yardımcı olunacaktır.

YURT DIŞI FUARLARA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Üyelerimizi en az yılda bir sefer yurtdışı tarım ve hayvancılık en az bir seferde yurtdışı sanayi ve ticaret fuarlarına götürmeyi planlamaktayız. Bu fuarlar için KOSGEB tarafından %50 destek verilmektedir. Bu desteğin KOSGEB tarafından ödenmesi için borsamız aracılık yapacaktır. Üyelerimizin bu gezilere katılmasını sağlayarak yurtdışındaki gelişmeleri yakından takip etmeleri sağlanacaktır. Bu sayede dünyadaki gelişmelere ayak uydurmuş olacağız ve ufkumuzu açacağız. Aynı zamanda yakın iller öncelikli olmak üzere yurtiçi fuarlara üyelerimizin talepleri doğrultusunda ücretsiz seferler düzenleyeceğiz. Buradaki amacımız yurtiçi fuarlardaki yenilikleri görmek, kaynaşmak ve yeni pazarlar oluşturmaktır. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda stant açmak isteyen üyelerimize önderlik yaparak onların bu fuarlara katılmasını sağlayacağız. Bunun için KOSGEB ve BAKA'nın verdiği desteklerden üyelerimizi faydalandırmaya çalışacağız. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda bütün üyelerimizi haberdar edeceğiz. Aynı zamanda borsamızdan da bu fuarlarda stant açan üyelerimize belirli bir miktar katkı sağlamayı düşünmekteyiz. Yurtiçi ve yurtdışındaki önemli fuarlara borsamız olarak stant açacağız. Bölgemizdeki ürünleri buralarda tanıtıp pazarlanmasına yardımcı olacağız.  

HER AY BİR SEKTÖRLE BİR ARAYA GELEREK SORUNLARINI DİNLEYECEĞİZ

Her ay bir sektördeki üyelerimizle toplantı yaparak sorunlarını dinleyip sorunlarına çözüm yolları bulmaya çalışacağız. Mesela bu ay elma sektöründeki arkadaşlarla toplantı yaparak sorunlarını dinleyip yardımcı olmaya çalışacağız. Bir sonraki ay hayvancılık, daha sonra hububat gibi farklı sektörleri teker teker dinleyerek ortak sorunlarına çözümler üreteceğiz.

TÜM KURUMLARLA BAĞLANTILI OLACAĞIZ

Sonuç itibariyle göreve geldiğimiz takdirde Isparta Ticaret Borsamız tüccarımız ve üyelerimiz ile BAKA, KOSGEB, SDÜ, TKDK, Tarım Gıda Hayvancılık Bakanlığı ve hükümet yetkilileri, belediyemiz, ITSO ile her zaman bağlantı içinde olacak ve tüm teşviklerin, fonların, hibelerin kullanımı için her türlü çalışmayı yapacak, yaptıracaktır. Borsamız yedi gün, yirmi dört saat üyelerimizin hizmetinde olacaktır.”

Bu haber 1022 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...