Türkmenistan tur operatörleri Batı Akdeniz’de

24 Nisan 2013 14:09

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Valiliği, Konyaaltı Otelciler ve Turistik Tesisler Birliği Derneği (KOTEB) desteğiyle Türkmenistan seyahat acentesi yetkililerinden oluşan heyeti Antalya’ya getirdi. 4 günlük programda ağırlıklı olarak Belek, Kundu ve Kemer’deki tesislerde incelemelerde bulunacak Türkmenistan heyeti, Antalya Valiliği’ni ziyaret etti.

BAKA, sürdürülebilir turizm ve bölge ağırlıklı yeni tur programlarının oluşturulması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarını sürdürüyor. Türk Hava Yolları’nın (THY) ulaşım, rehberlik ve transfer hizmetlerinin de Termessos Seyahat Acentası’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonda, yeni Fam Trip (tanıtım gezisi) programında Türkmenistan’ın önde gelen seyahat acenteleri yetkilileri Antalya’ya getirildi. THY’nin özel misafirleri olarak ülkelerinden İstanbul bağlantılı Antalya’ya gelen Türkmenistan heyetini havalimanında, BAKA, KOTEB ile Termessos yetkilileri çiçeklerle karşıladı.

Türkmenistan acentelerden Gozel’den Ogulgozel Atayeva, Mary’den Bagtyyar Ashyrov, Dashoguz’dan Akjagul Ataeva, Ayan’dan Selbı Kulmammedova, Ak-Altyn’dan Hemra Jepbarov, Nurana Ay’dan Serdar Ilyasov, Ashgabat’dan Gulshat Yazova, Haryt-An’dan Annamuhammed Muhammedow ve Akjemal Osmanova, Ahal’den Yelena Malıkova ile Grand Turkmen Hotel’den Gozel Meredova’dan oluşan heyet, Antalya Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Türkmenistanlı tur operatörlerini kabul etti.

BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) uzmanı Seyitcan Altınkaynak, KOTEB Başkanı Metin Ölçer, Termessos Seyahat Acentası’ndan Kubilay Uğurlu’nun da hazır bulunduğu Valilik Toplantı Salonu’nda konuk tur operatörleri kendilerini tanıttı. Türkmenistan heyetini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yardımcısı Cevheroğlu, turizmde en deneyimli il olan Antalya’ya yılda 11 milyon turist geldiğini, 3 mevsim bahar, 1 mevsim de yaz yaşandığını söyledi. İki ülkenin ortak bir kültüre sahip olduğunu belirten Cevheroğlu, “Bu nedenle Antalya’da daha fazla Türkmen turisti ağırlamak bize her zaman mutluluk verecek” dedi.

Antalya’da ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti ve oteller ile tesislerde incelemelerde bulunacaklarını ifade eden Türkmenistanlı tur operatörleri, iki ülke arasında turizm hareketinin 4 yıl önce başladığını ve her yıl artarak devam ettiğini, bu organizasyonun ardından gelişmelerin olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Antalya’nın Türkmenistan’daki turizm yatırımları ve uygulamaları için model olduğunu aktaran konut tur operatörlerine Antalya Vali Yardımcısı Cevheroğlu anmalık, Türkmenistanlı tur operatörleri de ülkelerine özgü hediyeler verdi.

Bu haber 939 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...