“Uzaktaş anketi parti binasında yaptı galiba!”

20 Nisan 2013 12:46

AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın anket yaptırıp Isparta’da oy oranlarını yüzde 55 olarak açıklamasının ardından CHP İl Başkanı Vedat Şenol’un ardından MHP İl Başkanı İsa Yalçın da bu konuda yorumda bulundu. Yalçın, “AK Parti İl Başkanı Uzaktaş, bu anketi muhtemelen Isparta AK Parti İl binasında yapmış” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın “Isparta’da oy oranımız yüzde 55. Isparta Belediyesini de kaybettiğimiz Belediyeleri de geri alacağız” açıklamasını değerlendirdi. Yalçın, ağır cümlelerle Uzaktaş’a yüklenirken, bir de canlı yayın çağrısında bulundu. Yalçın, Uzaktaş’a ayda bir sefer toplanıp beylik cümleleri kurarak bu işten sonuç almayı düşündüklerini belirterek şu açıklamada bulundu: “AK Parti İl Başkanı Uzaktaş, bu anketi muhtemelen Isparta AK Parti İl binasında yapmış. AK Parti il binasından çıkacak anketin sonucu da budur zaten. Ondan Türkiye’yi Oslo görüşmelerinden, İmralı sürecinden, Türkiye’nin meselelerini çözmeye çalışan, umut bağlayan ve eli kanlı terörist diye Beşer Esad’ı gösterirken Abdullah Öcalan’ı kader mahkûmu gibi göstermeye çalışan bir zihniyettir bu zihniyet. Bunların doğruyu görmemesi, bilmemesi, anlayamaması gayet normal! O yüzden bakalım hangi vatandaş kimden ne kadar memnunmuş, değilmiş baksınlar. Çıkıp da ayda bir sefer toplantıda kendi partizanları ile birlikte, üç beş tane beylik cümleleri söyleyip de bu işten sonuç alacaklarını mı düşünüyorlar? Ben söylüyorum; Milliyetçi Hareket Partisi’nin gündeminde seçim, sandık yok. Hizmet var. Adalet ve Kalkınma Partisi bugüne kadar 11 yıllık hizmet sürelerinde Isparta iline ne yapmış onu anlatsınlar.

MHP’YE LAF SÖYLEYECEK EN SON KİŞİ UZAKTAŞ’DIR

Ak Parti döneminde iktidarları döneminde belediyeyi kazanmış olup da bugün borçlarını azaltıp, hizmet yapıp, herhangi bir MHP’li belediye ile kıyaslandığı zaman daha başarılı gözüktükleri bir tane belediye göstersinler. Özellikle söylüyorum, il belediyesi için söylüyorum; ben Isparta Belediyesi’nin her şeyini, geçmiş dönemlerle her türlü kıyaslamaya hazırım. Bugün burada atıl durumda olan bir tesisin, randımanlı bir şekilde çalışır hale geldiğini görüyoruz. Birçok kişinin emeği geçmiş bu zamana kadar. Ama bugün bu tesisin yeniden dizaynedilip bu şekle getirilmesini birisi yapmışsa birileri gelip teşekkür edecekler. Isparta’da bütün belediyelere talibiz. Takdir değerli hemşerilerimizindir. Cenab-ı Allah da bize böyle bir şeyi müsaade ederse elimizden geleni yaparız. Bugün kapanan belediyeler dahil olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel yönetimlerde örnek bir belediyecilik göstermiştir. Bu da muhalefete rağmen olmuştur. Her şeyin karşısında durmalarına rağmen olmuştur. Onun için bu konuda her şeyi yapabileceğini ispat etmiş olan MHP’ye laf söyleyecek son kişi AKP İl Başkanıdır. Önce kendi dönemlerine baksınlar.

CANLI YAYINA ÇIKALIM MİLLETE BİRLİKTE AÇIKLAYALIM

Seçim, bizim gündemimizde hiçbir zaman olmadı, olmamıştır. Seçim, sandık günü olur. Evet, adaylarımızı takdim ederiz, Isparta için en uygun aday kimse bulunur, çıkarız. Ama onlar ayda bir defa toplanıp, kendi partizanları ile konuşarak bu işler olmaz. Ben diyorum ki, yüreği yetiyorsa kendisi çıksın canlı yayında istediği televizyonda, isterse AK Parti il binasından yayın yapmak şartıyla, yine o aylık yaptıkları toplantılardaki kişileri de oraya koymak şartıyla herkesi bilgilendirelim. Tarih bir gün Milliyetçi Hareket Partisi’ni yazacak, ama AKP’yi de yazacak. Yazdığı zaman da kimin ne kadar bu memleket için hayrına çalıştığını herkes görsün.

BİLMEDEN KONUŞUYORLAR!

İddianın ispatı gerekir. Bizim bir iddiamız var; hizmet. O da şu an Isparta’da var. Öbür türlü boş şeyler için biz iddia etmeyiz. Değerli hemşerilerimizin düşünceleri budur, yarın değişebilir. Yani kimi garantili olarak görüyorlar ki. Göz boyamakla, insanlara bir şeyler vaat edip de Türkiye’yi getirdikleri nokta bellidir. Bölünmek üzere olan bir ülkedeyiz. Ekonomik yönden çökmüş bir ülkedir. Bunu söylüyorlar. Kendilerini ikna ettikleri konular da; MHP’nin 57’nci hükümet döneminde batık bankalardan bahsedecek kadar bu işten uzak insanlardır. İftira atmayı seven insanlardır. MHP’nin ortağı olduğu bir dönemde bir tane bankanın kurulmasına müsaade edilmemiş, bir tane bankaya kredi imkânı verilmemiş, yerel yönetimlerde bile Sayın Genel Başkanımız devlet garantili, dış destekli kredilerin tamamını iptal etmiştir. Bugün 50 milyar dolardan fazla sadece Ankara Büyükşehir Belediyesinin devlete yük olduğu söyleniyor. Bunu da bilmeden konuşmasınlar. Ama bilmiyorlarsa da çağırsınlar, biz onlara anlatalım”. 

 

Bu haber 838 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...