KIRMIZI BÖLGE UYGULAMASI BELEDİYE MECLİSİNİN GÜNDEMİNDE

18 Nisan 2013 18:50

Kafeler Caddesi’nde artan içkili mekân sayısı Ispartalı halkı olduğu gibi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı da tedirgin etmiş durumda. Günaydın, bu konuda Belediyeye her gün onlarca şikâyetin geldiğini belirtti. Buna bir son vermek için çalışma başlatacaklarını açıklayan Günaydın, “Mayıs dönemindeki Mecliste kararlaştırılmak üzere Kırmızı Bölge uygulamasını gündeme getireceğiz. Bu tür işletmeleri bu bölgelere yönlendireceğiz. Bu konuda zor bir duruma düştük. İnşallah çözümleyeceğiz” dedi.

Üniversite öğrencilerinin yoğunlukla takıldığı Kafeler Caddesi'nde bir avukatın yasanın boşluklarından yararlanarak müvekkilinin işyerine mahkeme kararıyla içki ruhsatı alması ortalığı karıştırdı. Söz konusu işyerini emsal gösteren birçok işletme aynı bölgede kendi işyerine de içkili mekân ruhsatı verilmesi için Belediye Başkanlığı'na talepte bulundu. Bazı yerlere içkili işletme ruhsatı verilince de vatandaş ayağa kalktı. Belediye Başkanı Günaydın, 'pencere açıldı, kapatmalıyız' diye tanımladığı içkili mekân sürecini durdurmak için tedbir alacaklarını açıkladı.

MAHKEME KARARIYLA RUHSAT

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşın yeni içkili mekânların açılması yönündeki tepkilerine hak verdiğini söyledi. Kafeler Caddesi'nde bir avukatın müvekkili olduğu işlerine yasanın boşluklarından faydalanarak mahkeme kararı ile içkili mekân ruhsatı aldırdığını anlatan Günaydın, “Bu içkili işyerinden sonra birçok işletme ayağa kalktı. Söz konusu ruhsatı emsal göstererek talepte bulundular. Bu durum beni de çok rahatsız ediyor. Şu anda Zabıta'nın ruhsat servisinde 20’ye yakın içkili mekân ruhsatı talebi var. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Pencere açıldı, kapatmak istiyoruz. Bu pencereyi nasıl kapatırızın yollarını arıyoruz, araştırıyoruz” dedi.

YEDİŞEHİTLER'DE

İÇKİLİ MEKÂN İSYANI

Başkan Günaydın, Yedişehitler Mahallesi'nde evlerin bulunduğu alanda bir binanın içkili mekân yapılmasına gösterilen tepkilere de hak verdiğini söyledi. Yedişehitler Mahallesi sakinlerinin bu konuda Belediyeyi şikâyet yağmuruna tuttuğunu kaydeden Günaydın, “İşletmeci arkadaşlarımızdan rica ettik. İşletmenin açılışı konusunda beklemelerini istedik. Yine bizim arkadaşlarımıza talimat verdik, içkili mekân ruhsatı verilmemesini söyledim. Isparta halkı bu konuda duyarlılık gösteriyor. Bu duyarlılık beni memnun da ediyor” dedi.

KIRMIZI HAT OLUŞTURULACAK

Belediye Başkanı Günaydın, içkili mekânların hızla artış sürecini durdurmak için tedbir alacaklarını açıkladı. Mayıs dönemindeki mecliste kararlaştırılmak üzere Kırmızı Bölge uygulamasını gündeme getireceklerini kaydeden Günaydın, “Mecliste içkili mekân yatırımları için kırmızı hat oluşturulmasına karar vereceğiz. Bu bölgeyi Meclisimiz hep birlikte değerlendirecek. Ondan sonra bu tür işletmeleri bu bölgelere yönlendireceğiz. Bu konuda zor bir duruma düştük. İnşallah çözümleyeceğiz” diye konuştu.

Bu haber 1139 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...